Majka ju je s 14 poslala na operaciju nosa: Danas je uspješna manekenka, a karijera joj je zamalo završila zbog bolesti

Kada se bolest pogoršala, više nije htjela razmišljati o poslu pa je prestala nositi modne revije.

Profimedia

Svjetski poznata manekenka Bella Hadid, mlađa sestra Gigi Hadid, koja se također bavi manekenstvom, slavi 28. rođendan. Bella je danas jedna od najuspješnijih manekenki, no u jednom je trenutku pauzirala manekensku karijeru zbog bolesti.

Naime, saznala je da boluje od lajmske bolesti, koju inače prenose krpelji. Izaziva je bakterija Borrelia burgdorferi, a bolest zahvaća više sustava, najčešće kožu, zglobove, srce i živčani sustav. Gotovo svakodnevno ju je boljela glava, imala je grčeve u mišićima i bolove u zglobovima, a smetali su joj buka i svjetlost.

Instagram 

Bolest joj je dijagnosticirana 2012. godine. Liječenje antibioticima je učinkovito u ranom stadiju bolesti, a infekcija može postati ozbiljna i dugotrajna. U jednom trenu otkrila je i da je ostala bez zuba.

Kada se bolest pogoršala, Hadid više nije htjela razmišljati o poslu pa je prestala nositi modne revije, ali s vremena na vrijeme pozira za poznate brendove. Danas živi potpuno drukčijim načinom života. Mir je pronašla na malom ranču u Teksasu i stalno boravi u prirodi, jaše konje i ne vodi toliko javan život kao prije.

Dok je bila tinejdžerica, njenoj majci Yolandi Hadid nije se sviđao njezin nos, pa ju je s 14 godina poslala na operaciju. To je bio samo početak svih problema sa samopouzdanjem koje je ovaj model imao.

Instagram 

'Uvijek se pitam kako je djevojka s nevjerojatnom nesigurnošću, anksioznošću, depresijom, problemima s izgledom, problemima s prehranom, koja ima socijalnu anksioznost, dospjela tu gdje je sada', ispričala je Bella jednom prigodom.

Bella Hadid trenutno je u vezi s profesionalnim jahačem Aidenom Baunelosom zbog kojeg se preselila u Teksas. Bella je prije Aidena bila u vezi s umjetničkim direktorom Markom Kallmanom i poznatim pjevačem The Weekndom.

Više njezinih fotografija pogledajte u galeriji: