Ova žena je bila posljednja ljubav Ive Gregurevića: 29 godina mlađu bivšu nije prebolio do svoje smrti

Da je živ, Ivo Gregurević danas bi slavio 72. rođendan.

Pixsell/ Robert Anic

Ivo Gregurević bio je jedan od omiljenih hrvatskih televizijskih, kazališnih i filmskih glumaca.

Tijekom više od 40 godina karijere ostvario je brojne nezaboravne uloge u kultnim domaćim filmskim i televizijskim ostvarenjima poput 'Velog mista', 'Duge mračne noći', 'Što je muškarac bez brkova', 'Sokol ga nije volio' i u mnogim drugima.

Zanimanje javnosti izazivao je i svojim ljubavnim životom.

Njegova najfatalnija ljubav bila je glumica Dolores Lambaša. Ivo se u nju zaljubio nakon razvoda braka u kojem je dobio sina, kad je Dolores imala 21, a on 50 godina. Unatoč velikoj dobnoj razlici, njihova veza je potrajala pet godina tijekom kojih su zajedno i živjeli.

Pixsell/ Ivo Cagalj 

Dolores je u jednom intervjuu nakon prekida otkrila kako je Ivo bio njezina velika ljubav i kako joj je bilo teško kad su okončali svoju vezu, čemu su navodno kumovale brojne burne svađe.

Dolores je u listopadu 2013. godina tragično preminula u prometnoj nesreći u dobi od samo 32 godine, što je Ivu navodno jako pogodilo. Nije zaboravio njihove zajedničke dane ljubavi te je na njezin sprovod došao s crvenom ružom u ruci. Nakon njezine smrti, glumac se suočio s nizom zdravstvenih problema, a mnogi smatraju kako su oni bili posljedica slomljenog srca.

Pixsell/ Ivo Cagalj 

'Kada je ona poginula njemu je bilo jako žao jer ju je obožavao. Dva mjeseca prije nego je umro, rekao mi je: 'Ja ću otići gore i tamo ću se naći s Dolores i mi ćemo se kartati', tako mi je rekao. Ja sam se začudila jer je to izjavio samo dva mjeseca prije nego je umro.Njemu je Dolores bila sve, a sjećam se da joj je kupio i klavir.Ona je vježbala na klaviru i pjevala', rekla je nakon glumčeve smrti njegova susjeda Elizabeta za Story.hr.

Dolores je prije svoje smrti, a nakon prekida s Ivom, bila i u vezi s 30 godina starijom glumcem Franom Lasićem. Gregurevića se 2015. godine počelo povezivati sa Sandrom Veber, voditeljicom Službe prevencije Ravnateljstva policije.

Kako su tada pisali domaći mediji, prvi su put zajedno viđeni u šetnji Cvjetnim trgom 2016. godine, a iste ju je godine navodno poveo na deveti Vukovar film festival. Po starijim napisima, upravo je ona pronašla Ivu u stanu u beživotnom stanju, kada je iznenada preminuo 2. siječnja 2019. godine.

Pixsell/ Marko Prpic 

Kako je 24 sata pisao 2019. godine, njih su se dvoje zbližili radeći na projektima Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, glumački velikan rado se odazivao edukativnim akcijama, a godinama je nesebično obilazio osnovne i srednje škole te govorio o važnosti prevencije ovisnosti među mladima. Tijekom trajanja akcije 'Živim život bez nasilja' Gregurević je 2015. godine u Slavonskom Brodu održao kraće predavanje, a potom se zbližio s tamnokosom policijskom djelatnicom nakon čega ju je pozvao na piće.

'Volio je sudjelovati i informirati starije osobe o svemu što im se može dogoditi, a nakon njegovih projekata svi su se javljali i prijavljivali tako da je bio od izrazite pomoći... 'Mislim da treba pisati o Ivi jer je on bio vrhunski čovjek. Bili smo bliski, falit će mi. Bio je stvarno predivan', rekla je Veber za 24 sata.

Da je živ, Gregurević bi danas slavio 72. rođendan, a iako je od njegove smrti prošlo gotovo šest godina, za sobom je ostavio neizbrisiv trag zbog čega još dugo neće pasti u zaborav.