Godinama smo je gledali samo u reprizama domaćih sapunica: Još je ostala vjerna nečemu zbog čega su je kritizirali

Nada Gačešić Livaković svojevremeno je bila zvijezda domaćih serija, u koje se vratila nakon nekoliko godina pauze.

Pixsell/ Davorin Visnjic

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Nada Gačešić Livaković ovog listopada napunila je 73 godine.

Javnost je najviše pamti po ulogama u domaćim filmskim i televizijskim ostvarenjima poput 'Kapelski kresovi', 'Villa Marija' i 'Ljubav u zaleđu', a zadnju ulogu ostvarila je u novoj RTL-ovoj seriji 'Sjene prošlosti', u kojoj glumi profesoricu Sanju Bužan.

Pixsell/ Marko Prpic 

Nada se rijetko pojavljuje u javnosti, a iako nekoliko godina nije glumila u filmovima i serijama, mogli smo je gledati u reprizama domaćih sapunica, što je i sama jednom prilikom komentirala.

'Ljudi valjda misle da imam novca do krova koliko se vrtim po TV-u, ali glumci za reprize ne dobivaju ništa, što nije u redu. Nije pravedno da netko koristi tvoj rad do besvijesti, a da ti nemaš nikakve koristi od toga', ispričala je poznata glumica za Večernji list i priznala kako joj ipak ništa ne može pokvariti lijepa sjećanja s brojnih snimanja.

Tada se osvrnula i na negativne komentare o njezinoj dugoj kosi, koja joj je zaštitni znak već desetljećima.

'Često su mi govorili: 'Daj se ošišaj više!' To su mi uvijek govorili oni koji imaju tri dlake na glavi. Apsurd, sad ću se ja ošišati i onda će mi stavljati periku i umetke', rekla je.

Pixsell/ Goran Stanzl 

Inače, Nada je rođena u Požegi, gdje je i odrasla uz tri brata, a jedan brat umro je s 18 godina, što ona nikad nije preboljela. Bila je odlična učenica i bavila se sportom, jako je dobro igrala košarku, trenirala je i gimnastiku, rukomet, plivanje.

Glumica je već dugi niz godina u braku s kirurgom Mirkom Livakovićem. Par zajedno ima sina Ivana, koji je danas poznati redatelj, a Nada se prije par godina pojavila na premijeri njegovog filma 'Svinjari'.