Mislila je da nikada neće postati mama, a onda se dogodilo čudo: Korana Gvozdić u trudnoći si je ubrizgala 240 injekcija

Korana je po prvi puta ispričala svoj put koji je prošla da bi danas bila majka veselog dječaka Olivera.

Screenshot

U novoj, 37. po redu epizodi podcasta 'Mame kod Lane' ovaj tjedan Lana Gojak Bajt razgovarala je s našom bivšom televizijskom voditeljicom, a danas majkom dječaka Olivera, Koranom Gvozdić. Korana je Lani po prvi puta ispričala s kojim se sve strahovima i životnim borbama na tom putu suočila.

Iako je majka postala s 38 godina, kaže da ni u jednom trenutku nije pomislila da je to trebalo biti ranije. Korana je ispričala da je bila uvjerena kako nikad nećete uspjeti dobiti dijete, pa je njezina sreća nakon što je saznala da je trudna, bila nemjerljiva s bilo čim drugim.

Siniša Bajt 

No, nakon euforije, uslijedila je i velika briga. Korana, koja se cijeli život bojala igle, morala je pobijediti svoj najveći strah i kroz cijelu trudnoću, sama sebi, aplicirati terapiju za trombofiliju putem injekcije. Za vrijeme trudnoće sama je sebi ubrizgala između 230 i 240 injekcija, prvo u područje trbuha, a onda u bedra. Tijekom porođaja je saznala najgore vijesti. 

'Rekli su mi: Korana, nalazi nisu dobri, na programu si, moraš krenuti u rađaonu. I niš... Opća anestezija, ja porod ne znam, nisam ga doživjela. On se rodio, ja ga nisam dobila na prsa. Kad sam se probudila u onoj šok sobi, doktor mi ga je pokazao na zaslonu ekrana, slikao je sliku i to je bio moj prvi moment da vidim svoje dijete. Fizički sam ga vidjela dan poslije, a nakon 25-26 dana sam ga prvi put primila u ruke, malo smo čekali', kroz suze je ispričala Korana. 

Jedna od odluka koje je Korana morala donijeti u trenutku kad se Oliver rodio, a rodio se dva mjeseca prerano, bila je hoće li svog palčića hraniti formulom ili humanim mlijekom. U tom trenutku nije znala što je humano mlijeko ni što su banke humanog mlijeka.

Instagram 

Gvozdić se prisjetila kako je, zbog strogih mjera, cijeli proces oporavka morala proći sama, bez fizičkog kontakta s obitelji jer je Oliver rođen u vrijeme pandemije koronavirusa. Posebno je emotivan trenutak bio kada je njen suprug, Ivan Šarić, uspio prvi put doći u bolnicu.

'Srce će mi otkazati,' rekla je Korana, prisjećajući se svog prvog zagrljaja sa suprugom nakon što su postali roditelji.