Imala je majku iz pakla: S 10 godina radili su joj nešto što nijedno dijete ne bi trebalo proživljavati

Godinama je rješavala traume koje su nastale u djetinjstvu.

Profimedia

Holivudska glumica Brooke Shields (59) svjetsku je slavu stekla ulogom u filmu 'Plava laguna' 1980. kada je utjelovila lik 15-godišnje djevojke koja odrasta na pustom otoku. Snimala je golišave scene iako je bila maloljetna, a javnost i dalje osuđuje njezinu majku koja ju je gurnula u taj svijet dok je bila dijete. 

Steven Bergman/AFF-USA.COM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Brooke je s 10 godina pozirala za izdanje Playboya. Bilo je to 1975., a pristanak je potpisala njezina majka Teri Shields. Bila je potpuno gola, a na sebi je imala samo ogrlicu oko vrata. Samo pet dana nakon što se Brooke rodila, Teri je za svoju kćer rekla kako je ona najljepša djevojčica koju je ikad vidjela i da će joj ona pomoći izgraditi karijeru. 

Imala je 11 mjeseci kada je snimila reklamu za sapun, a onda ju je s 12 godina majka natjerala da glumi dječju prostitutku u filmu 'Pretty Baby'. 

Profimedia 

'Bila sam tako naivno, nevino dijete. Nisam ni znala što je to seksualnost', ispričala je jednom prilikom glumica. Prije godinu dana zabrinula je svoje obožavatelje nakon što se srušila u restoranu i završila u bolnici.

'Odjednom mi se sve zacrnilo. Ruke su mi pale na bok, a glavom sam udarila u zid. Imala sam veliki napadaj. Znači pjena na ustima, potpuno sam modra, i kao da ću progutati jezik. Sljedeće čega se sjećam je da su me ukrcali u kola hitne pomoći', ispričala je glumica. U zadnjih nekoliko godina imala je niz zdravstvenih problema, pa je tako 2021. slomila bedrenu kost i ponovno učila hodati.

Profimedia 

Brooke je u braku s redateljem Chrisom Henchyjem od 2001., a dobili su dvije kćeri; Rowan (21) i Grier (18). Shields je svojedobno bila seks simbol, a pohvale na račun vitke linije i dostojanstvenog starenja dobiva i danas. 

Profimedia 

Glumica je o svom životu, karijeri i seksualnoj objektivizaciji snimila i film, nazvan 'Slatka mala', po istoimenom kontroverznom filmu iz 1978. u kojem je glumila kao 12-godišnjakinja. Brooke nikad nije shvaćala kako je njezina majka, inače glumica i producentica, dopustila da joj kći s 11 godina glumi prostitutku.