Pogledajte joj ruke: Kate Middleton izgledom šokirala fanove, ovaj detalj otkriva kroz što je prošla proteklih mjeseci

Supruga princa Williama vratila se kraljevskim dužnostima, a jedan detalj otkriva da je prošla kroz jako teško razdoblje.

Danny Lawson/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kate Middleton, princeza od Walesa, posjetila je jučer sa svojim suprugom, princom Williamom, žrtve napada nožem u Southamptonu. Bilo je to njeno prvo službeno pojavljivanje nakon završetka liječenja od raka.

Princeza se konačno vratila svojim kraljevskim dužnostima, nasmijana i elegantna kao i inače, a mnogi komentiraju detalj koji su uočili na njezinim snimkama i fotografijama.

Kate Middleton više ne nosi svoj prepoznatljivi zaručnički prsten, piše People.

Danny Lawson-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Nosila je četiri prstena - zlatni vjenčani prsten, Annoushka prsten koji joj je William poklonio nakon rođenja njihovog prvog djeteta princa Georgea, dijamantni prsten i novi komad nakita od dijamanata i safira koji se prvi put pojavio u videu kojim je otkrila da je završila liječenje.

Vjeruje se da princeza od Walesa više ne nosi zaručnički prsten jer je tijekom kemoterapije smršavjela pa joj veličina više ne odgovara, a liječnici ističu da je nakit možda morala skinuti i tijekom liječenja.

Danny Lawson / Avalon / Profimedia 

'Kemoterapija može uzrokovati zadržavanje tekućine u rukama, zbog čega mnogi pacijenti tijekom liječenja raka moraju skidati prstenje', rekao je jedan onkolog u kolovozu za britanski Hello!, istaknuvši da kemoterapija može izazvati i iritacije kože, pa nošenje prstenja može biti krajnje neugodno.

Zaručnički prsten Kate Middleton

Poznato je da je princ William zaprosio Kate zaručničkim prstenom svoje pokojne majke princeze Diane 2010. dok su bili u Africi.
Kada su tadašnji princ Charles i mlada dama Diana Spencer objavili zaruke, davne 24. veljače 1981. godine, na njenom prstu zasjao je skupocjeni prsten koji danas nosi Kate Middleton, supruga njezinog starijeg sina Williama.

‘Zapanjujući prsten ima cejlonski safir od 12 karata, a oko njega je 14 dijamanata’, otkrio je svojedobno za Express draguljar Maxwell Stone.

PA IMAGES / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA 

Britanska javnost bila je oduševljena ovim komadom nakita, unatoč činjenici da princ Charles i princeza Diana nisu poštovali tradiciju pri njegovom odabiru.

Umjesto prstena iz neprocjenjive kraljevske kolekcije, Charles je Diani poklonio prsten koji je sama odabrala iz kataloga nakita Garrard. To je značilo da svatko na svijetu može imati identičan prsten kao princeza od Walesa i, kako se tada mislilo, buduća kraljica – doduše svatko s vrlo, vrlo dubokim džepom.

Nakon što je buduća princeza od Walesa pokazala zaručnički prsten, svjetska prodaja plavih safira skočila je za oko 300 posto, što se navodno nije svidjelo kraljevskoj obitelji koja nije željela da princeza ima tako lako dostupan prsten.

Profimedia 

Nakon Dianine smrti njezin nakit naslijedili su njezini sinovi William i Harry te su se dogovorili da zaručnički prsten njihove pokojne majke dobije onaj tko prvi pronađe ženu svog života.

Kako je princ William prvi put zaprosio Kate i vjenčao se s njom 2011., danas ona nosi ovaj prsten, dok se princ Harry oženio bivšom glumicom Meghan Markle tek sedam godina kasnije, piše Glossy.