Prošlo je već 17 godina od Tošinog preranog odlaska: Njegove riječi zauvijek će ostati urezane fanovima u pamćenje

Kao i svake godine do sada, njegovi sugrađani i brojni štovatelji, obići će njegovo posljednje počivalište.

Youtube / Screenshot

U srijedu, 16.10., obilježit će se 17 godina otkako nas je prerano napustio pjevač Toše Proeski. Toga jutra, 16.10.2007., kao da je sve stalo. Teško je i danas nakon toliko godina pronaći riječi utjehe, jer svi će se složiti u jednome, još puno toga je bilo pred mladićem anđeoskog glasa.

Kao i svake godine do sada, njegovi sugrađani i brojni štovatelji, obići će njegovo posljednje počivalište. U nedjelju 13.10. s početkom u 10h u Makedonskoj pravoslavnoj crkvi (Nova cesta 178 u Zagrebu), održat će misa, nakon čega će biti održan i spomen parastos.

YouTube 

Samoj misi prisustvovati će makedonski maratonci, koji će toga dana biti u Zagrebu, a već sljedećeg dana otići u Novu Gradišku. Tamo će u čast Toši Proeskom upravo u ponedjeljak krenuti 17. Maraton ljubavi ispred Elektrotehničke škole, a predviđeno je da maratonci 16.10., u srijedu oko podneva stignu na groblje Gumenje, u Kruševo.

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu nije imao samo pohvale. Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome’, ostati će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja, koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje.

Instagram 

I danas, sedamnaest dugih godina kasnije, Tošine riječi ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.