Ostali su bez oca u najranjivijoj dobi: Poginuo je nakon 40. rođendana, a djeca su mu izrasla u divne ljude

Iza njega je ostala neutješna supruga i troje malodobne djece.

Instagram

Ni 31 godinu nakon njegove tragične smrti ne prestaje pomisao na to koliko bi još legendarnih pjesama otpjevao da nije preminuo s 40 godina. Tomislav Ivčić obogatio je Zadar, ali i cijelu Hrvatsku svojim evergreenima. U ranoj mladosti postao je jedan od najpoznatijih kantautora, a kao srednjoškolac se iz Zadra preselio u Zagreb. Ondje je upoznao buduću suprugu Slavicu. Vjenčali su se 1979. i dobili troje djece - kćeri Izabelu i Kristinu te sina Ivana. 

Story 

Bez voljenog oca Izabela je ostala kada je imala 13 godina, Kristini je tad bilo 10, a Ivan je bio sedmogodišnjak. Izabela danas ima 44 godine, novinarka je i urednica s više od 20 godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima. Oca se na svojim društvenim mrežama sjeti svakog 4. ožujka, kada je poginuo, ali i 6. siječnja na njegov rođendan. Prošle godine, kada bi napunio 70., uputila mu je vrlo emotivnu poruku. 

Robert Gašpert  Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

'Danas bi imao 70, a u stvarnoj stvarnost zauvijek si ostao dječak s gitarom koji je beskompromisno slijedio svoje snove, intuiciju i emocije. I dalje i zauvijek od tebe učim', istaknula je. Izabela je od 2014. u braku s Lukom Vrtarom i imaju dvojicu sinova. 

I Tomislavova mlađa kći, Kristina (41), ima samo riječi hvale za svog oca. O njemu je govorila prije 3 godine, kada je posthumno imenovan počasnim građaninom Zadra. To je velika čast, koju su prije njega dobila samo trojica Hrvata - Franjo Tuđman, Ante Gotovina i Luka Modrić. 

'Njemu pjesma nikad nije bila samo pjesma, Zadrani su to uvijek osjećali. Drugi se drže one 'nikad nije kasno', njemu je bilo 'nikad nije rano'. Tata je otišao u 40. godini. Ali danas znam da je napravio sve', rekla je Kristina za 24sata.

Privatni album 

Ivčićev sin, Ivan (39), vrlo je samozatajan i rijetko istupa u medije. Ipak, i on se oglasio 2021. kada mu je otac imenovan počasnim građaninom Zadra. Tada su ga dirnule riječi predsjednika Gradskog vijeća, Marka Vučetića, koji je rekao kako je Tomislav Ivčić biće koje je jasno adresiralo svoju ljubav - prema svim ljudima. 

'Eto, prvi put, javno. Prvi put ću reći javno da sam sliku svog oca tražio uvijek, tolike godine... Nisam je mogao dobiti jer sam prerano ostao bez njega, imao sam sedam i pol godina, a onda sam je nakon dugo vremena pronašao, da radije kažem potvrdio, u riječima koje su odaslane upravo iz Zadra: da je moj otac jasno adresirao i usmjeravao svoju ljubav. Znao je gdje treba adresirati tu ljubav. I ustvari, u trenutku kada sam to shvatio, ja sam počeo živjeti sa svojim ocem', ispričao je Ivan za Slobodnu Dalmaciju.