Nema 15 minuta za nju: Vedrana Rudan otkrila tko je u 4 mjeseca bolesti nije posjetio, ali i tko joj je najveća podrška

Ovog proljeća ispričala je kako ima rak.

youtube/screenshot

Književnica Vedrana Rudan (74) početkom svibnja otkrila je da boluje od karcinoma. Riječ je o raku žučnih kanala, a o svojoj bolesti, ali i raznim mislim koje joj prolaze kroz glavu piše na svojoj stranici Rudan.info. Istaknula je kako je prije nego što je oboljela često znala govoriti kako je stara i da joj se ne živi. Sada kada zna za tešku dijagnozu, ima veliku potrebu probuditi se i vratiti na staro. Kupila si je i prsten za rođendan mjesec dana prije jer, kako kaže, nije sigurna hoće li ga dočekati. 

youtube/screenshot 

Ovih je dana iznenadila javnost informacijom da je njezino dijete nije posjetilo iako već 4 mjeseca zna za majčinu bolest. 

'To moje dijete koje volim, u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći petnaest minuta vremena za mene i posjetiti me?! Ruku na srce, bit ću sasvim iskrena, da li me to žalosti? Iskreno, najiskrenije, ne. I telefon je susret', istaknula je. 

S druge strane, Vedrana ima veliku podršku i pomoć supruga. 

youtube/screenshot 

'Četrdeset posto muževa ostavi ženu kad ona oboli od raka, moj muž nije među njima, naprotiv, brine o meni danju i noću. Povremeno me bole leđa, pa ruka, noge, ništa dramatično, ali ja svaku bol tumačim kao ples metastaza u mom tijelu. Ni sa kim ne mogu o tome razgovarati, Kate je daleko, ljudi oko mene imaju druge 'probleme', napisala je Vedrana. 

Vedrana je tijekom prvog braka dobila dvoje djece, kćer Asju i sina Slavena, o kojima je jednom prilikom govorila:

'A moja djeca su mnogo obrazovanija od mene. Slaven je pročitao tisuće knjiga, a Asja govori četiri jezika, ali ja sam im loš đak. Nemam više vremena za učenje. Međutim, deca su mi svojim rođenjem pokazala da postoji bezuvjetna ljubav. Bez obzira na to što oni učine, ja bih stala uz njih. Ne, naravno, iza postupka, ali sigurno iza njih', rekla je Rudan svojevremeno.