Život HDZ-ovog veterana obilježile su brojne tragedije: Smrt njegovog sina ostala je misterij i nakon skoro 20 godina

Nakon što je izgubio sina, prvu suprugu udario mu je vlak, a druga je preminula od teške bolesti.

Pixsell/ Patrik Macek

HZD-ov veteran i bivši predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks snimljen je ovog tjedna u opuštenoj šetnji Zagrebom.

Fotografi su ga ulovili u parku Zrinjevac, a bio je u sportskom izdanju s duksericom i običnom majicom te je nosio torbicu preko tijela i tamne sunčane naočale.

Pixsell/ Patrik Macek  Vladimir Šeks prošetao Zrinjevcem

81-godišnji Šeks je u travnju ove godine bio na unaprijed dogovorenoj operaciji, na kojoj mu je ugrađen stent jer je imao problema sa suženjem krvnih žila, doznao je tada Dnevnik.hr. Njemu bliski izvori tada su potvrdili i da nije imao moždani udar, kako su pisali neki domaći mediji.

Šeksov život obilježile su brojne privatne tragedije. Dvaput se ženio: prvi mu je brak završio razvodom, a drugi smrću supruge. S prvom suprugom, Marijom Šeks, bio je u braku 34 godine, a zajedno su dobili kćer Zrinku i sina Domagoja.

Njihov sin Domagoj Šeks je 26. veljače 2005. godine pronađen mrtav u indijskoj pokrajini Goi, gdje je otputovao s prijateljima na festival trance glazbe, čiji je bio veliki ljubitelj te je i nastupao kao DJ. Imao je samo 25 godina.

Jedne večeri je otišao na jedan od brojnih partya, a prijatelji ga nakon toga više nisu vidjeli. Nekoliko dana nakon nestanka slučaj su prijavili policiji koja je ubrzo shvatila da se radi o osobi, nepoznatog identiteta, čije je tijelo pronađeno u moru.Prijatelji su ga identificirali po odjeći i naušnici.

Pixsell/ Davorin Visnjic  Vladimir i Marija Šeks na sprovodu sina Domagoja

Obdukcija, objavljena godinu dana poslije smrti, otkrila je da u Domagojevom tijelu nije bilo tragova droge, alkohola ili otrovnih supstanci.

Detalji njegove smrti do danas nisu razjašnjeni. Indijske vlasti tvrdile da se radi o nesretnom slučaju, no Šeks je 2006. prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' rekao kako 'postoje snažni dokazi da je Domagoj ubijen, ustvrdivši da su indijska policija, Interpol i druge policije koje su sudjelovale u istrazi odustale od teze o nesretnom slučaju'.

Zatim je u siječnju 2012. Vladimirovu prvu suprugu Mariju, od koje se razveo 2001. godine, udario vlak. Prelazila je prugu na tzv. 'divljem' prijelazu koji spaja Vukovarsku ulicu i Sjenjak, gdje je tada stanovala, kada je na nju naletio putnički vlak. U pomoć su joj odmah priskočili putnici iz vlaka i strojovođa te je prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Tad joj je slomljeno sedam rebara, napuknuo joj je kralježak, a dobila je i udarac u glavu.

Dvije godine nakon razvoda od Marije, Šeks je oženio Anicu Ressler, liječnicu otorinolaringologinju i majku zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera. Ona je preminula 2018. nakon borbe s teškom bolešću.

Pixsell/ Davorin Visnjic  Vladimir Šeks s drugom suprugom Anicom Ressler

Svijetla točka u Šeksovom životu je kći Zrinka, koja mu je podarila i dvoje unučadi, Ivu i Tomislava, a 2019. je postala predsjednica Općinskog suda u Osijeku. Šeks s unukom Ivom često ide u kazalište.

Pixsell/ Davorin Visnjic  Vladimir Šeks s unukom Ivom