Mirela Holy o bolesti u obitelji: 'Moja majka je imala karcinom dojke, redovno se pregledavam'

S osebujnom političarkom razgovarali smo o nekoliko tema.

Marko Lukunić

Story Pink Fest kao središnji događaj nacionalnog javnozdravstvenog projekta, koji se odvija pod geslom 'Sačuvajmo zdrave dojke', već tradicionalno u sklopu velikoga ružičastog događanja na Cvjetnom trgu organizira i humanitarnu modnu reviju.

Na ružičastom tepihu ulogu modela preuzele su članice Udruge P.I.N.K. life, junakinje koje se hrabro bore s teškom dijagnozom. Nosile su kreacije renomiranih domaćih dizajnera, a u znak podrške s njima su samim srcem grada prošetale i poznate osobe s domaće društvene scene. Jedna od njih je bila i Mirela Holy, koja je nosila kreaciju dizajnera Zorana Mrvoša.

Domagoj Bregant 

'Svaka čast Storiju da ima ove preventivne akcije, jer je zbilja prevencija izuzetno bitna. S obzirom na to da dolazim iz obitelji u kojoj je bilo karcinoma dojke, moja majka je imala karcinom dojke, ja se redovno pregledavam, mamografski, a svake dvije godine idem i na magnetsku rezonancu', započela je Mirela i nastavila o majčinoj bitci s karcinomom:

'Mama je to uspješno pobijedila, još uvijek je živa, tako da je jako, jako bitno da se na vrijeme ide na pregled. Kada se bolest otkrije u relativno ranoj fazi, onda se može poduzeti sve što treba: od zračenja, kemoterapija, operativnih zahvata i ako je na vrijeme, onda je stopa preživljavanja jako visoka. Prevencija je izuzetno važna i zato Storiju svaka čast', naglasila je Holy.

Robert Gašpert 

Gdje god da se pojavi, Mirela sa svojimmodnim izričajem neće proći neprimijećeno, a tako je bilo i na zagrebačkoj špici prošle subote. Cvjetnim trgom prošetala je u crnom od glave do pete, a prokomentirala je i to što je mnogi nazivaju i modnom ikonom.

'Ja mislim da se moj stil baš ne sviđa velikom broju ljudi. Nikad se nisam opterećivala s time što ljudi misle. Ja se odijevam onako kako mi se sviđa, a da sam modna ikona ne vjerujem baš. Zapravo je moj stil previše specifičan da bi se sviđao velikom broju ljudi. Mislim da nisam u mainstreamu. Volim crno, asimetrično, dugačko i detalje poput, evo ga, vidite tu nekakve kopče, ciferšlus, koji su dosta uočljivi, velike komade nakita i detalje poput rukavica. Crno, ravno, asimetrično, monokromatski, to je moj stil', istaknula je.

Više fotografija sa Story Pink Festa pogledajte u galeriji: