Ako Charles umre, Camilli se ne piše dobro: Šogor je želi izbaciti na ulicu, a Williamov stav je jasan

Koliko je od ranije poznato, kraljica Camilla ima skromno osobno bogatstvo.

Peter Byrne / PA Images / Profimedia

U britanskoj kraljevskoj obitelji sve je unaprijed pripremljeno, pa tako i plan u slučaj smrti nekog od članova obitelji. Budući da je kralj Charles trenutno najstariji, nije nepoznanica da se već zna kako će izgledati dan njegovog sprovoda.

Čini se da upravo taj plan izaziva napetosti između dva najbliža člana obitelji vladajućeg monarha, princa Williama i kraljice Camille.

Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Plan pogreba kralja Charlesa još se naziva i 'Operacija Menai Bridge'. Kraljevski komentator Tom Sykes sugerirao je za The Daily Beast da plan, o kojem se prvi put javno raspravljalo nakon što je Charlesu dijagnosticiran rak, izaziva napetosti u Buckinghamskoj palači.

'Dinamika moći između Charlesa i Williama promijenila se nakon što je kralj saznao za dijagnozu, a glasine o izvršnoj moći i utjecaju počele su se vrtjeti u Williamovu korist', rekao je Sykes.

Tom također ističe potencijalne probleme za vojvodu od Sussexa. Sugerira da će Harryju biti lakše pregovarati s kraljem Charlesom nego s budućim kraljem, Williamom, ako se odluči vratiti na kraljevske dužnosti. 

Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U travnju 2024. otkriveno je da je palača revidirala planove za pogreb kralja Charlesa zbog sve veće zabrinutosti za njegovo zdravlje. U izvješću se također navodi da će smrt kralja Charlesa imati značajan utjecaj na kraljicu Camillu, koju princ William navodno jednostavno 'tolerira' i ne voli je posebno.

Postavljaju se pitanja o tome gdje će Camilla stanovati kada princ William postane kralj, posebno s obzirom na njezin nedostatak osobnog bogatstva.

Kralj Charles ranije je iskazao želju da njegov brat, princ Andrew napusti svoju rezidenciju Royal Lodge kako bi se Camilla tamo mogla preseliti nakon njegove smrti. Međutim, Andrew odbija to učiniti, kladeći se da će to pitanje biti nisko na popisu Williamovih prioriteta kada postane kralj, piše Glossy.

Više fotografija kralja Charlesa i kraljice Camille pogledajte u galeriji: