Koliko zarađuje Kate Middleton? Procijenjeno je bogatstvo buduće kraljice, još je daleko od supruga Williama

Zavrtjet će vam se u glavi kad čujete koliki je prihod princa i princeze od Walesa.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mnogi smatraju da je Kate Middleton revitalizirala kraljevsku obitelj, baš onako kako je to svojevremeno napravila njena svekrva Lady Diana. Donijela joj je novu popularnost, ali i vjeru da će se loza nastaviti i monarhija opstati.

Dobiva li princeza od Walesa i odgovarajuću plaću za fantastičan posao koji obavlja? Kada je britanska kraljevska obitelj objavila Integralni godišnji izvještaj vojvodstva Cornwall, otkriveni su i financijski izvještaji princa Williama i Kate Middleton.

Od ožujka 2023. do ožujka 2024. godine, njihovo vojvodstvo je zaradilo oko 23,6 milijuna funti, što je više 30 milijuna dolara, a u eurima je to oko 28,3 milijuna.

Danny Lawson / Avalon / Profimedia 

Dakle, iako Kate Middleton i princ William ne primaju stvarne plaće za svoje kraljevske uloge, vojvodstvo Cornwall plaća sve njihove troškove. Tako da, kao princ od Walesa, William može ovaj novac koristiti za financiranje 'javnih, humanitarnih i privatnih aktivnosti' kao i svoje obitelji.

Dok vrijednost imovine, kako pokretne, tako i nepokretne, ostaje nepoznanica za javnost, procjenjuje se da je Kate 'teška' oko 10 milijuna, a njen muž William čak 100 milijuna dolara.

Prince and Princess of Wales Instagram via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Vojvodstvo Cornwall osnovao je kralj Edward III. 1337. godine, a ono uključuje zemljište, farme i druge resurse u Engleskoj i Walesu. Na službenoj web stranici vojvodstva piše: 'Povelja je odredila da svaki budući vojvoda od Cornwalla bude najstariji preživjeli sin monarha i nasljednik prijestolja.' Tako se prihodi iz imanja isplaćuju princu od Walesa, vojvodi od Cornwalla. Danas je to princ William.

'Vojvodstvo se sastoji od oko 52.449 hektara zemlje u 20 okruga, većinom u jugozapadnoj Engleskoj. Glavna aktivnost vojvodstva je održivo komercijalno upravljanje zemljom i nekretninama. Vojvodstvo također ima financijski investicijski portfolio', objašnjeno je na web stranici vojvodstva.

DANNY LAWSON / PA IMAGES / PROFIMEDIA 

Članovi kraljevske obitelji imaju različite dužnosti, obavezu pojavljivanja u javnosti i patroni su različitih humanitarnih udruga, sportskih organizacija i društvenih zajednica.

Najvrjednija prošle godine je bila princeza Anne, sestra kralja Charlesa, koja je imala 457 angažmana za kuću Windsor u 365 dana. Kralj Charles bio je odmah iza svoje sestre s 425 angažmana.

Princ William i Kate Middleton su proveli manje dana kao zaposleni članovi kraljevske obitelji. Treći na listi bio je princ Edward s 297 angažmana, a zatim Camilla Parker Bowles s 233 angažmana, pa Sophie, vojvotkinja od Edinburgha s 219 angažmana i princ Richard sa 172. Princ William je imao 172 javna angažmana, a Kate Middleton 128.

Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Kao najpopularniji kraljevski par, vjerojatno će imati puno prilika da se više fokusiraju na svoj rad, a sada su prioritet njihovo troje djece, princ George, princeza Charlotte i princ Louis. Za Kate je ove godine primarna bila borba s karcinomom, a William je također smanjio svoje obaveze kako bi podržao svoju suprugu.

Podsjetimo, Kate dolazi iz imućne obitelji, a diplomirala je povijest umjetnosti i amaterski se bavi fotografijom, piše Lepa i srećna.