'Ja sam bio zlostavljan': Otkriveno zašto se raspala Daleka obala, bivši članovi iznijeli teške optužbe

Krajem prošle godine javnost je iznenadila vijest o raspadu Daleke obale, a sada su se doznali i razlozi.

Pixsell/ Davor Puklavec

Već neko vrijeme na domaćoj glazbenoj sceni postoje dvije Daleke obale.

U jednoj su Jakša Jordes i Boris Hrepić Hrepa, a drugu čine Jadran Vušković, Zoran Ukić i Dean Dvornik, koji je preuzeo mjesto glavnog vokala.

Jordes je bio zadnji vokal originalne Daleke obale, u kojoj je pjevao četiri godine, a onda je krajem prošle godine domaću javnost iznenadila vijest o raspadu grupeSada su progovorili o razlozima razlaza.

josip marković 

'Dragi gospodine Ukić, on kaže da ne zna zašto smo se raspali. Ovako, zlostavljanje i fizičko napadanje ne dolazi u obzir. A Hrepa je dobar čovjek, oni čak njega negiraju. Ali, neka sviraju, daleka im kuća', komentirao je Jordes za In Magazin Ukićevu izjavu da ne zna razloge raspada.

RTL Music 

'Rečeno je kao da sam otišao bezveze vanka. Itekako postoji x razloga. Nisam ja otišao, ja sam se maka. Mi nismo otišli iz benda, mi smo se makli od problema. Dean je mene zvao: 'Oćeš svirat s nama, idemo svirat. Šta te nije zvao Zoki?' Zvao me Dean Dvornik. Ja kažem nema šanse, ja s Ukićem ne želim više svirati', nadovezao se Hrepić.

'Ja sam bio fizički napadnut. O čemu pričamo? Psihički su bili napadnuti svi koji su radili sa nama', istaknuo je Jakša, koji je u još jednom navratu spomenuo zlostavljanje, opisujući staru Daleku obalu kao onu gdje je 'bio zlostavljan'.

josip marković 

Podsjetimo, Daleku obalu osnovali su Marijan Ban i Boris Hrepić 1985. godine u Splitu. Ban je napustio grupu prije sedam godina i otada se potpuno povukao i iz javnosti.