Ivo Josipović pojavio u javnosti, mnoge iznenadila promjena u njegovom izgledu: Bez zaštitnog znaka je kao drugi čovjek

Bivši predsjednik snimljen je u rijekom izlasku.

STR / AFP / PROFIMEDIA

Ivo Josipović bio je treći predsjednik Republike Hrvatske i mandat mu je trajao od 2020. do 2015. godine, a na Pantovčaku ga je naslijedila Kolinda Grabar-Kitarović.

Osim što je političar, Ivo je i sveučilišni profesor kaznenopravnih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i skladatelj.

Profimedia 

Bivši predsjetnik ne pojavljuje se često u javnosti, no ovaj tjedan je prisustvovao predstavljanju nove knjige novinara i književnika Drage Pilsela 'U što vjerujemo mi koji u Boga vjerujemo' u HND-u.

Fotografi su ga snimili u trenutku kad je skinuo dioptrijske naočale, koje su mu zaštitni znak, i bez njih izgleda kao drugi čovjek.

Pixsell/ Slavko Midzor 

Inače, Ivo je od 1990. godine u sretnom braku s Tatjanom Josipović, a njihova ljubavna priča započela je još sredinom 80-ih na Pravnom fakultetu. Ivo i Tatjana bili su asistenti na fakultetu te su se upoznali na jednom službenom sastanku. On je bio taj koji se odvažio na prvi korak i pozvao je Tatjanu na spoj, a ostalo je povijest.

storya arhiva  Tatjana i Ivo Josipović

Zajedno imaju kćer Lanu, koja se držala podalje od očiju javnosti dok joj je otac bio predsjednik, a i danas je ostala samozatajna te ne koristi niti jednu društvenu mrežu osim LinkedIn-a pa smo tako došli do saznanja kako mlada plavuša danas uspješno predaje kao asistentica na ETH Zurich federalnom institutu za tehnologiju.

Pixsell/ Sanjin Strukic  Ivo, Tatjana i Lana Josipović

Naime, to je Sveučilište za tehnologiju, znanost i menadžment čije je sjedište u svijetu s 31 Nobelovom nagradom. Albert Einstein je bio najpoznatiji sveučilišni suradnik.