'Ti si ga ubio, svi znamo istinu': Ovo je trenutno najomraženiji čovjek na svijetu, krive ga da je pjevača odveo u smrt

Našao se na meti kritika i odlučio se braniti šutnjom.

KCK / Backgrid UK / Profimedia

Tragična smrt bivšeg člana One Directiona, 31-godišnjeg Liama Paynea šokirala je svijet, a neutješni fanovi pokojnog pjevača sada su se okomili na Simona Cowella, bivšeg suca 'X Factora' i tvorca nekad popularnog boy banda.

Payne je preminuo u srijedu nakon pada s balkona na 3. katu hotela u Buenos Airesu u Argentini, gdje je otišao povodom koncerta bivšeg kolege iz One Directiona Nialla Horana.

Nakon strašnih vijesti, na društvenim mrežama mnogi su prozvali Cowella zbog njegovih prijašnjih tenzija s Liamom optužujući ga da se fokusirao samo na profit koji mu je donosio boy bend, zanemarujući njihovu dobrobit i mentalno zdravlje, uz hešteg #JusticeForLiam,odnosno u prijevodu 'pravda za Liama'.

'Moje srce je rastrgano na komadiće, bez riječi sam. Ako se Simon Cowell usudi izdati priopćenje o srceparajućem, tragičnom gubitku mojeg dragog prijatelja Liama, ispast će budala. Svi znamo istinu... i pobrinut ću se da izađe na vidjelo', napisala je na društvenoj mreži X britanska kantautorica Katie Waissel, koja se također proslavila u 'X Factoru'. Njezina objava privukla je veliku pažnju i potaknula lavinu sličnih komentar, a Simona su mnogi popljuvali i ispod njegove zadnje objave na društvenim mrežama.

'Sve je počelo s tobom.. Počivaj u miru Liame', 'Bolje ti je da ne spominješ njegovo ime', 'Totalno si kriv, šteta koju si nanio toj djeci je neopisiva. Liama više nema zbog tebe. Industrija je zla', 'Ti si ga ubio', 'Sve je tvoja krivnja', 'Nadam se da si požalio sve kroz što su 1D prošli zbog tebe', neki su od brojnih komentara ispod videa kojim je Cowell sam sebi čestitao rođendan na Instagramu.

Liam je u intervjuu za Men's Health Australia 2019. godine ispričao kako se zbog velike slave koja se One Directionu dogodila gotovo preko noći osjećao dosta pogubljeno i izolirano. Priznao je da je često posezao za alkoholom kako bi lakše podnio pritisak, za koji je rekao da je naštetio njegovom mentalnom zdravlju.

'Kada odradite stotine i stotine koncerata na kojima pjevate iste 22 pjesme, svaki dan, čak i kada niste sretni morate izaći pred publiku... Uživali smo, ali neki dijelovi svega toga postali su pomalo toksični', pričao je.

Kad je Liam 2019. sklopio ugovor s Universal Label Capitolom, umjesto s izdavačkom kućom Simona Ciwella Syco, televizijski sudac priznao je da nije sretan.

AT1 / Backgrid UK / Profimedia 

'Pomalo je iritantno, da budem iskren. Najviše zato što je sada druga izdavačka kuća dobila umjetnika s kojima sam radio toliko puno godina', rekao je za The Sun. 'No, nažalost, tako to ide u glazbenoj industriji. Mislim da nitko drugi iz grupe to neće napraviti', dodao je tada Cowell.

Simon je nakon tragičnh vijesti odgodio audicije za novu sezonu showa 'Britain’s Got Talent', ali još nije oglasio o Liamovoj smrti, dok su se od njega na društvenim mrežama oprostili svi bivši kolege iz One Directiona.