'Dobivala sam batine, moja majka također': Jelena Đoković progovorila o odrastanju u teškim uvjetima

Učila je na greškama svojih roditelja.

Pixsell/ Neva Zganec

Jelena i Novak Đoković poznati su po skladnom braku i ljubavi koju njeguju, a koju teže prenijeti i na svoju djecu, sina Stefana i kćer Taru.

U njihovoj kući klasična pravila ne vrijede, a Jelena se trudi danas ispraviti neke greške svojih roditelja. Kako je jednom prilikom priznala, odrastala je u teškim uvjetima, a upravo je od majke naslijedila lavovsku borbu za djecu.

'Vjerujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vrijeme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uvjetima', rekla je Jelena svojevremeno.

Instagram 

Novakova supruga se potom dotaknula i svog oca, ističući da su je roditelji uvijek učili da se za sve u životu bori sama.

'Najljepše od svega je što sam u ocu vidjela odobravanje i osnaživanje te mamine lavovske crte. Zbog takvih roditelja sestra i ja se trudimo biti samostalne, te ne čekamo da nam bilo što padne u krilo, već se borimo za to. Savjetovala bih i ostale mlade žene da se svim srcem bore za ono u što vjeruju', poručila je supruga tenisača.

Jelena je nedavno progovorila i o metodama kojima odgaja djecu, a kako je istaknula, iako su nju njeni roditelji tukli, ona na svoju djecu nikada nije podigla ruku.

'Stefan i Tara mene odgajaju i preodgojili su me od njihovog prvog dana. Ja ih ne odgajam. Zbog njih sam svjesna koliko još trebam rasti i sagledavam svoje greške. Oni mi pokazuju da ne mogu više misliti da znam bolje od njih. Oni su toliko čisti, bez grešaka, predrasuda, idu u svijet s takvom živošću i nevinošću. Nama stalno govore da ne budemo naivni. Ali, baš trebamo biti takvi. Otvoreni, bez očekivanja. Ja to učim od svoje djece. Nikada neću ništa očekivati od njih. Svojoj djeci ću uvijek reći: 'Ma, vi ste najbolji! Ne treba vam ništa više!', rekla je prije nekoliko godina.

Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

'Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nisu dobila batine. Ja sam ih dobivala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baka i djed, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, vjerujem da će zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju povijesti i budućnosti' zaključila je Jelena, piše Mondo.