Nakon što je osuđen zbog bludne radnje nad maloljetnikom: Instagram izdao posebno upozorenje za Moamera Kasumovića

Ako sada pokušate pronaći Moamera Kasumovića na Instagramu, dočekat će vas upozoravajuća poruka.

YouTube

Regiju je nedavno šokirala vijest da je glumac Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dijela bludničenja nad maloljetnikom prije tri godine.

Ako sada pokušate pronaći Kasumovića na Instagramu, a pritom niste prijavljeni na svoj korisnički račun, Instagram vam neće dozvoliti da pristupite njegovom profilu. Dočekat će vas poruka da morate biti punoljetni da biste mogli vidjeti Kasumovićev profil, piše Avaz.

Instagram screenshot 

Kao objašnjene za restrikciju, Instagram je naveo sljedeće: 'Primili smo pravni zahtjev za ograničavanje ovog sadržaja. Pregledali smo ga u skladu s našim politikama i proveli pravnu procjenu.'

Iz Ministarstva Crne Gore, gdje je glumac rođen, nedavno su potvrdili i da će se Kasumović naći u Registru počinitelja krivičnih dijela protiv spolne slobode Crne Gore.

Podsjetimo, detalji o Kasumovićevom strašnom zločinu procurili su u javnost nakon šokantne scene u Beogradskom narodnom pozorištu.

Nakon što je održana predstava 'Tiho, tiše', koje progovara o vršnjačkom nasilju, mladić iz publike je ustao i priznao da je i sam bio žrtva nasilja. Otkrio je da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja kada je imao 14 godina, a da je počinitelj upravo crnogorski glumac, koji je najpoznatiji kao Damir Fazlinović iz serije 'Lud, zbunjen, normalan'.

YouTube 

Prema informacijama Općinskog suda u Sarajevu, Kasumović je osuđen zbog bludnih radnji nad petnaestogodišnjakom, a pravomoćna presuda mu je izrečena 22. svibnja prošle godine. Optužnicu protiv njega Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je početkom veljače 2021. godine.

Glumac je proglašen krivim da je u prosincu 2019. godine počinio bludne radnje nad maloljetnikom, navedeno je u presudi. Kasumović je otkupio zatvorsku kaznu u studenom prošle godine za 36.500 konvertibilnih maraka, što je oko 18.500 eura.