Slavni otac silovao ju je kao tinejdžericu pa su 10 godina bili u vezi: Nakon što je zatrudnjela, platio joj je abortus

Od ispovijesti holivudske glumice ledi se krv u žilama.

Profimedia

Na svjetskoj sceni među poznatim osobama postoji veliki broj takozvanih dinastija – obitelji u kojima su generacije slavne, iako ne uvijek u istim područjima.

Među njima je i obitelj Phillips, odnosno poznati roker John Phillips, frontmen grupe Mamas & the Papas, čija je kćer čuvena glumica Mackenzie Phillips, a tu su i njene manje poznate polusestre Chynna i Bijou Phillips.

Profimedia 

Mackenzie je jedna od holivudskih zvijezda koje su o svom životu razgovarale pred kamerama sa slavnom Oprom Winfrey, a tom prilikom je iznijela potresnu i uznemirujuću ispovijest o svojoj incestuoznoj vezi s ocem. Prethodno je o njoj pisala u svojoj knjizi 'High On Arrival', a poglavlje koje se odnosi na Johna potaklo je Oprah da razgovara s Mackenzie o silovanju koje je glumica doživjela u obitelji.

'Probudila sam se jedne noći s rupom u sjecanju i shvatila da sam imala odnose s ocem. Ne znam kako je to počelo', rekla je Mackenzie, te je istaknula da je tada još bila tinejdžerica.

Kako je opisala, sve se dogodilo u hotelskoj sobi, u krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a ona se trudila to potisnuti. John je, inače, godinama bio ovisan o narkoticima, a svojoj kćeri je dao kokain kada je imala samo 11 godina.

Youtube / Screenshot 

'Potisnula sam to. Počela sam vrlo rano u životu sve dijeliti u poglavlja. Ovo je bilo 'majka' svih teških iskustava. Provela sam proteklih 30 godina trudeći se ne misliti o tome', rekla je Mackenzie.

'Nakon prvog puta, otišla sam ocu i rekla mu da moramo pričati o tome kako me je silovao. Tata je rekao: 'Silovao te? Misliš, kako smo vodili ljubav?' U tom trenutku mislila sam da sam stvarno sama u svemu tome', objasnila je glumica.

Prema njenim riječima, to nije bilo nešto što se događalo svakodnevno, ali se ponavljalo i nakon nekog vremena je 'postalo sporazumno'.

'Nije se događalo svakog dana, nije se događalo svakog tjedna, ali se definitivno događalo i događalo se puno puta', objasnila je. 'S vremenom je postalo sporazumno. Ne mogu vjerovati da sam ja jedina kojoj se to dogodilo. Bez obzira na to kakva je vrsta incesta u pitanju, to je zloupotreba moći... i iznevjereno povjerenje.'

Universal Pictures / AFP / Profimedia 

 Njihov odnos bio je toliko bizaran da je otac tri dana prije njenog vjenčanja došao odlučan u tome da je spriječi da se uda.

'Popila sam puno pilula, a tata je uzeo puno svega. Na kraju sam se onesvijestila na njegovom krevetu', napisala je Mackenzie u svojoj knjizi. 'Bila sam samo djelić osobe, moja tajna me izolirala. Jedne noći tata je rekao: Mogli bismo pobjeći u neku zemlju u kojoj nas nitko neće gledati s visine. Ima zemalja u kojima je to prihvaćeno. Možda Fiji.'

Mackenzie se sa samo 19 godina udala za Jeffa Sesslera, ali je nastavila imati odnose s ocem i tijekom braka, sve dok nije zatrudnjela. Tada nije bila sigurna tko je biološki otac djeteta, pa joj je njen otac platio abortus i navodno su tada prestali imati odnose.

Profimedia 

Prema njenim riječima, oprostila je ocu dok je bio na samrti 2001. godine. Nakon njegove smrti, vratila se porocima i ponovo je postala ovisna o narkoticima.

Reakcije obitelji na ispovijest Mackenzie Phillips

Ispovijest Mackenzie Phillips privukla je puno pažnje u medijima, a njena pomajka Michelle joj nije vjerovala. Za Hollywood Reporter je rekla da ne vjeruje Mackenzie ni riječ i da je ona 'mentalno oboljela jer joj je igla zabodena u ruku već 35 godina', a glumici nije vjerovala ni sestra Bijou Phillips.

'Sada imam 29 godina, pričala sam sa svima koji su bili tu u to vrijeme, postavila sam teška pitanja. Ne vjerujem sestri. Naš otac je bio mnogo toga. Ali ovo nije' rekla je u jednom intervjuu.

Međutim, potom je u priopćenju koje je poslala Oprah, Bijou je istaknula da joj je Mackenzie ispričala sve još dok ona imala 13 godina i da je za nju to bilo 'zbunjujuće i strašno'. Napisala je i da joj je bila užasna pomisao da bi je obitelj ostavila nasamo s ocem.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nije poznato je li i Bijou bila žrtva svog oca Johna Phillipsa, ali je jednom prilikom napisala pjesmu posvećenu njemu koja sadrži stihove: 'Dodirivao me je pogrešno'. No u intervjuu koji je dala 2000. godine nije željela otkriti je li pjesma autobiografska ili je pisala iz perspektive nekoga drugog, piše Glossy.