Skoro dvije godine nakon smrti Ćire Blaževića gotov je njegov grob: Na njemu je i rečenica koja slama srce

U Aleji velikana, odmah pored filmskog redatelja Veljka Bulajića, posljednje počivalište Miroslava Ćire Blaževića uređeno je u bračkom kamenu.

Marko Prpic/PIXSELL

Početkom prošle godine sin Miroslava Ćire Blaževića otkrio je da je naručio spomenik za očev grob u aleji velikana na Mirogoju. Kako je tada najavio, spomenik će biti izrađen kod poznate klesarske obitelji Jakšić iz Donjeg Humca na otoku Braču, a Blažević junior nadao se da će ubrzo biti dovršen.

'Tatin grob bit će izrađen od bijelog bračkog kamena i za sada vam mogu otkriti samo da će imati motiv bijelog šala', rekao je Miroslav mlađi za Večernji list te dodao kako je Ćiro iznimno volio otok Brač i Dalmaciju te da mu je bilo jako stalo da se spomenik napravi upravo od hrvatskog kamena.

Story arhiva 

Osam mjeseci kasnije Ćirin grob je napokon uređen. U Aleji velikana, odmah pored filmskog redatelja Veljka Bulajića, posljednje počivalište  Ćire Blaževića uređeno je u bračkom kamenu. Na kamenu piše Ćiro i isklesan je stilizirani nogometni teren, a na dnu se nalazi poruka: 'Sine, budi spreman'.

Marko Prpic/PIXSELL 

Blažević mlađi u veljači ove godine rekao je i da je iza njega jedna jako teška godina jer se još uvijek nije uspio pomiriti s činjenicom da mu tate više nema te da se do zadnjeg dana nadao da će ipak još jednom pobijediti tu bolest.

Robert Gašpert 

Priznao je da ne prođe ni jedan dan da se ne sjeti oca, a svakodnevni susreti s ljudima koje je Ćiro izuzetno poštovao i volio, pokazuju koliko nam je svima značio.

Podsjetimo, 'trener svih trenera' napustio nas je nakon teške bolesti 8. veljače 2023., točno jedan dan prije svog 88. rođendana.