Otkriven je razlog zašto: Kate je bila bliska s kraljicom Elizabetom, ali u trenu njene smrti nije htjela biti uz nju

Nagađalo se da je kralj Charles utjecao na 'njezinu odluku' da ostane kod kuće.

James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kate Middleton, princeza od Walesa, sama je odlučila da neće putovati u Balmoral kako bi bila uz kraljicu Elizabetu II u njezinim posljednjim trenucima prije smrti.

Naime, kraljevska obitelj požurila se okupiti oko kraljice Elizabete II. Nakon što je dobio poziv od kralja Charlesa, princ William se ukrcao na let za Škotsku, ali njegova supruga, princeza Kate, nije išla s njim.

Profimedia 

Umjesto toga, William je putovao zajedno sa svojim ujacima, prinčevima Andrewom i Edwardom, te vojvotkinjom Sophie. Kateina odsutnost podigla je brojne obrve, jer je poznato da je njen odnos s kraljicom bio blizak. Sve to dovelo je do nagađanja da je kralj Charles utjecao na 'njezinu odluku' da ostane kod kuće.

Međutim, Robert Hardman je u svojoj knjizi 'Charles III: New King, New Court. The Inside Story' napisao da je Kate na kraju odlučila ostati kod kuće kako bi bila s njihovo troje djece, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom.

UK Press/Press Association Images / PA Images / Profimedia 

Budući da su kraljevska djeca tek krenula u novu školu Lambrook, Kate je smatrala da im je bitno pružiti podršku tijekom tog izazovnog perioda. Iako Charles nije imao nikakvu ulogu u Kateinoj odluci, on je bio taj koji je spriječio Meghan Markle da se pridruži princu Harryju u Balmoralu, kamo je krenuo posljednji put vidjeti kraljicu, no nažalost zakasnio je.

U svojim memoarima 'Rezerva' Harry je opisao trenutak kada je saznao da je Meghan nepoželjna u Balmoralu. Otkrio je da ga je otac obavijestio da Meghan nije dopušteno doći jer 'nijedna druga supruga nije došla', a pod tim je mislio i na princezu Kate.

'Rekao je da sam dobrodošao u Balmoral, ali nije želio... nju. Počeo je iznositi svoj razlog, koji je bio besmislen i bez imalo poštovanja, a ja to nisam mislio trpiti', ispričao je Harry i dodao da je oštro odgovorio na očeve opaske u vezi s Meghan.

PAUL MARRIOTT / SPLASHNEWS.COM / SPLASH / PROFIMEDIA 

'Nemoj nikad tako govoriti o mojoj supruzi', rekao mu je.

'Mucao je, ispričavajući se, govoreći da jednostavno ne želi puno ljudi u blizini. Druge supruge nisu dolazile, Kate nije dolazila, rekao je, stoga Meg ne bi trebala. Onda je to sve što trebate reći', zaključio je Harry.

Kraljica je preminula 8. rujna u 15:10. Samo su Charles, Camilla i princeza Anne mogli biti uz nju prije smrti. Harry je napustio zračnu luku Luton privatnim avionom oko 17:30 i još je bio u zraku kada je u 18:30 stigla vijest da je kraljica umrla.