Naša glumica proslavila se tek u 40-ima, dotad je prošla pakao: 'Nakon razvoda, ta razmetna, neuglađena gospođa...'

Sada slavi 59. rođendan daleko od očiju javnosti.

Pixsell/ Marin Tironi

Tamara Šoletić hrvatska je kazališna i televizijska glumica, recitatorica i lutkarica, koja je domaćoj javnosti najpoznatija kao Ljiljana 'Lili' Ferdić iz serije 'Zauvijek susjedi'.

Upravo ju je uloga neuglađene blagajnice fascinirane luksuznim životom vinula u slavu, a Tamara ju je utjelovila kad joj je bilo 42 godine.

Screenshot  Tamara Šoletić

 'Mnogi, do moje Lili, nisu znali da postojim. Što ne začuđuje, jer ja sam glumica-lutkarica iz Zadra. Ali moja glumačka karijera počela je davno prije pojavljivanja u toj seriji. Ja sam rođena u kazalištu!' rekla je u jednom intervjuu za Večernji list.

Dotad je doživjela i brojne osobne tragedije.

Instagram  Tamara Šoletić

'Kao mlada žena, s 33 godine, već u tom trenutku, sahranila sam i oca, brata, proživjela rat, rodila dvoje djece i rastavila se. Taj period života od mene je napravio osobu kakva sam ja sad. Naučila sam živjeti danas, cijeniti prave vrijednosti u životu, jako dobro slušati ljude i da je sreća dragocjena stvar', rekla je na konferenciji InspireMe prije nekoliko godina.

Jednom je prilikom priznala i da joj je upravo uloga u humorističnoj seriji pomogla da se oporavi od svega.

'Jako sam sretna kad ljudi za mnom viknu Lili, a ne Tamara. Znate zašto? Ta razmetna, neuglađena gospođa vratila me je u život. Nakon smrti oca i brata, nakon grozota rata i razvoda, uz nju sam nekako ponovo prohodala. Vratila mi je samopouzdanje!'

Instagam  Tamara Šoletić

Glumica danas slavi 59. rođendan. Zadnjih godina rijetko je u javnosti, djeluje u Kazalištu lutaka Zadar, gdje i živi, a od 2017. nije aktivna ni na društvenim mrežama.

Tamara ja majka dvoje djece, koje je dobila u prvom braku. Svojim najvećim postignućem smatra školovanje sina Felixa u SAD-u, a njezina kćer Karla je medicinska sestra i sudjelovala je u showu 'Gospodin Savršeni'.

RTL  Kći Tamare Šoletić, Karla Krneta

Tamara se od 2012. godine udala za Massima Kovačića. Osim u 'Zauvijek susjedi', Tamaru pamtimo i iz serija 'Sve će biti dobro', 'Zlatni dvori', 'Dolina sunca' i 'Ruža vjetrova'.