Gnjusnim zlostavljanjem uništio je živote 80-ak žena: Najodvratniji muškarac na svijetu sad se bori s teškom bolešću

Osuđen je na 23 godine zatvora u ožujku 2020. godine, a u odvojenom suđenju u Kaliforniji je dobio 16 godina zatvora.

KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Osramoćenom holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu dijagnosticirana je kronična mijeloična leukemija, javlja ABC News. Kako pišu strani mediji, trenutno se nalazi na liječenju te vrste raka koštane srži. Dijagnozu je doznao ranije ovog mjeseca, piše The New York Post.

Weinstein inače služi i zatvorsku kaznu zbog silovanja. Osuđen je na 23 godine zatvora u ožujku 2020. godine, a u odvojenom suđenju u Kaliforniji je dobio 16 godina zatvora.Svoja svjedočanstva o njegovom zlostavljanju ispričalo je više od 80 žena.

Profimedia 

Njegovi su predstavnici najprije demantirali da ima rak, no potom su se oglasili zbog raznih spekulacija oko njegovog zdravstvenog stanja.

'Zabrinjavajuće je i neprihvatljivo da takva privatna i povjerljiva zdravstvena pitanja moraju postati subjekt javnog diskursa. Iz poštovanja prema privatnosti gospodina Weinsteina, nećemo davati daljnje komentare', objavili su.

Profimedia 

Weinstein je početkom rujna bio na hitnoj operaciji srca nakon što je osjetio bolove u srcu. Pati i od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, spinalne stenoze, tekućine u srcu i plućima, a borio se i s koronavirusom te upalom pluća.

Podsjetimo, prije sedam godina više žena optužilo ga je za silovanje i seksualno zlostavljanje. Glumica Rose McGowan, poznata po ulozi u seriji 'Čarobnice' optužila ga je da ju je 1997. godine namamio da dođe na poslovni sastanak u njegovu hotelsku sobu u Park Cityju. Rose tvrdi da je Weinstein, nakon što su ušli u sobu, strgnuo odjeću s nje, naredio joj da sjedne na kraj jacuzzija te je počeo oralno zadovoljavati dok je u isto vrijeme masturbirao.

'On je glasno uzdisao, a ja sam kroz suze vidjela njegovu spermu kako pluta na jednom mjehuriću u jacuzziju', opisala je u svojim memoarima pod naslovom 'Brave'.

Osuđen je i zbog silovanja glumice u usponu Jessice Mann 2013. godine te Miriam Haleyi 2006. godine. Weinstein se branio da ni sa kim nije imao seksualne odnose bez pristanka druge strane. Zbog njega je nastao pokret #Metoo, na koji se on osvrnuo prije izricanja presude.

Profimedia 

'Kao prvo, svim ženama koje su svjedočile, mi možda imamo drugačije istine. Imam veliku grižnju savjesti zbog svih muškaraca i žena koji prolaze kroz ovu krizu koja se događa u našoj državi. Znate, pokret je zapravo započeo sa mnom, i mislim da je ono što se dogodilo, znate, ja sam bio prvi primjer i sad postoje tisuće muškaraca koji su optuženi i generacije stvari za koje mislim da nitko od nas ne razumije',  rekao je.

Ranije ove godine je sud u New Yorku poništio njegovu osudu iz 2020. godine zbog toga što nije imao pravedno suđenje.