'Ti si jedina koju… ': Poruka neutješne majke Dolores Lambaše na grobu kćeri jedinice slama srca

Alma Petrović nikada nije prežalila tragičnu smrt svoje kćeri jedinice.

Story

Na današnji dan prije 11 godina hrvatsku javnost šokirala je vijest o smrti Dolores Lambaše.

Glumica je imala samo 32 godine kada je preminula u bolnici u Slavonskom Brodu, nakon što je s kolegom Stojanom Matavuljem doživjela tešku automobilsku nesreću na autocesti A3 kod Velike Kopanice. Liječnici su pojasnili kako su ozljede bile preteške te da su morali neprekidno vršiti reanimaciju, no Dolores nije bilo spasa. U bolnicu je po tijelo kćeri došao shrvani Doloresin otac Đino Lambaša, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Pixsell/ Duško Jaramaz  Otac Dolores Lambaše Đino Lambaša na kćerinom grobu

'Teško je svake godine se prisjećati ovog dana. Jednako me boli kao i prvog dana, rana je ista. Nemam vam šta drugo za reći', rekla je prošle godine za Story Doloresina majka Alma Petrović, koja je na grobu svoje kćeri dala ispisati emotivnu poruku.

Story  Majka Dolores Lambaše, Alma Petrović

'Ti si jedina koju se ne zaboravlja, zavjet, opomena, znamen i amen. Ja sam neuništiv dio tebe satkan od niti koje vezuju, povezuju i obvezuju', piše uz Doloresinu sliku koja je izrađena prema fotografiji iz filma 'Vjerujem u anđele'. Alma je na kćerin grob dodala i svoju fotografiju uz godinu rođenja te je ostavila prazno mjesto za godinu smrti.

Pixsell/ Duško Jaramaz  Grob Dolores Lambaše

Nakon smrti kćeri jedinice, Doloresini roditelji morali su proći i kroz suđenje Stojanu Matavulju, koji je upravljao kobnim automobilom nakon neprospavane noći s 0,66 promila alkohola u krvi. On je iz nesreće izašao s lakim tjelesnim ozljedama, a osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog izazivanja nesreće iz nehaja. Krajem 2017. godine pušten je zbog uzornog vladanja na uvjetnu slobodu u trajanju četiri mjeseca.

Pixsell/ Ivo Cagalj  Stojan Matavulj na sprovodu Dolores Lambaše

Doloresin otac je jednom prilikom izjavio kako mu je u duši od trenutka kad je ona otišla svaki dan pravi pakao, no i da ne okrivljuje Stojana za smrt kćeri.

'Zašto bih ga krivio? To što se njemu dogodilo moglo se, nažalost, dogoditi svakome od nas. Nakon nesreće danima me zvao i ispričavao se. Sve sam mu oprostio. Što ja, uostalom, imam kome opraštati?', rekao je Đino Lambaša za Tportal 2016. godine.

Dražen Kokorić 

Dolores je rođena u Šibeniku 1981. godine, u rodnom gradu je završila jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i Glazbenu školu Ivana Lukačića, gdje je pohađala satove glasovira, gitare, solo pjevanja i dirigiranja. Apsolvirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u nizu televizijskih sapunica, kao što su 'Odmori se, zaslužio si', 'Dobre namjere', 'Zauvijek susjedi' i 'Zakon ljubavi', te u nekoliko domaćih filmova. Posljednju ulogu ostvarila je u seriji 'Ruža vjetrova', u kojoj se zbližila s kolegom Matavuljem.