Kao da mu rak nije dovoljan: Posljednje fotografije kralja Charlesa zabrinule mnoge, a sve zbog jednog detalja

Koji oblik karcinoma je Charlesu dijagnosticiran još uvijek nije poznato.

ASH KNOTEK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kralj Charles prošlog je petka otputovao u Australiju kako bi odradio službeni posjet i sve što on sa sobom nosi. Zbog toga je svoje liječenje od karcinoma privremeno stavio na pauzu.

75-godišnji kralj na putovanje je otišao 18. listopada, a trebao bi se vratiti 26. listopada. U sklopu turneje posjetio je Sydney, Canberru, a onda ga čeka i Samoi u Južnom Pacifiku gdje će prisustvovati sastanku šefova vlada Commonwealtha. Ciklus liječenja nastavit će odmah po povratku u Veliku Britaniju. 

Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Charlesovo liječenje dosada je bilo uspješno, zbog čega si je i mogao dozvoliti tako daleko putovanje. Ipak, njegove posljednje fotografije zabrinule su mnoge. Naime, svu pozornost na fotografijama privukle su Charlesove šake, odnosno prsti, koji su bili crveni i natečeni.

Strani mediji pišu da kralj najvjerojatnije pati od stanja koje se naziva 'edem'. Edem označava oticanje zbog nakupljanja tekućine u međustaničnom prostoru te se može razviti u bilo kojem dijelu tijela.

Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsjetimo, dio kraljevskih obaveza Charlesa preuzeli su njegova supruga Camilla Parker Bowles i sin William. Predviđalo se da će se povući s dužnosti i tron prepustiti najstarijem sinu, ali to se još nije dogodilo.

'Prošao je kroz puno toga otkako je postao kralj i bio je galantan u izvršavanju svojih dužnosti dok se suočavao s vlastitim zdravstvenim problemima, nakon što je ranije ove godine objavio da ima rak. Sada ne želi ništa više nego stvarati uspomene sa svojom ženom, sinovima i unucima. To je ono što najviše cijeni', rekao je izvor blizak obitelji.