Bolni prizori s groba Dolores Lambaše: Prije 11 godine išao je po njeno tijelo, pamti se što je tad rekao o Matavulju

Otac Dolores Lambaše snimljen je na groblju u Šibeniku na 11. godišnjicu kćerine smrti.

Pixsell/ Duško Jaramaz

Prošlo je točno 11 godina od tragične smrti glumice Dolores Lambaše.

Njezin otac Đino Lambaša na godišnjicu kćerine smrti posjetio je njezin grob na šibenskom groblju Kvanj, gdje su ga snimili fotografi.

Pixsell/ Duško Jaramaz  Đino Lambaša na grobu kćeri Dolores Lambaše

Đino je došao po kćerino tijelo u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je preminula nakon što je s kolegom Stojanom Matavuljem doživjela tešku automobilsku nesreću na autocesti A3 kod Velike Kopanice. Liječnici su pojasnili kako su ozljede bile preteške i da su morali neprekidno vršiti reanimaciju, no nije joj bilo spasa. Dolores je u trenutku smrti imala 32 godine.

Story  Dolores Lambaša

Matavulj je iz nesreće izašao s lakim tjelesnim ozljedama.On je upravljao kobnim automobilom nakon neprospavane noći s 0,66 promila alkohola u krvi, zbog čega je osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu za izazivanje nesreće iz nehaja. Krajem 2017. godine pušten je zbog uzornog vladanja na uvjetnu slobodu u trajanju četiri mjeseca.

Nakon kćerine pogibelji, Đino je rekao da ne krivi Matavulja za njenu smrt.

'Vozač sam već više od 35 godina i to se moglo uistinu dogoditi svakome, pa i meni. Nikad ne bih dozvolio da se netko osudi za nešto što je napravio iz nehaja. Ne osuđujem Stojana jer on to nije htio učiniti. Automobili i motori u današnje su vrijeme postali najopasnija oružja', rekao je Doloresin otac za Index.

'Stojan nam je izrazio sućut.Mogu samo reći da on u ovim trenucima prolazi kroz pakao. U teškom je grču i plaču, što da vam kažem. Jad i nevolja', dodao je tada Đino.

Doloresina majka Alma Petrović je na grobu svoje kćeri dala ispisati emotivnu poruku.

Story  Alma Petrović, majka Dolores Lambaše

'Ti si jedina koju se ne zaboravlja, zavjet, opomena, znamen i amen. Ja sam neuništiv dio tebe satkan od niti koje vezuju, povezuju i obvezuju', piše uz Doloresinu sliku koja je izrađena prema fotografiji iz filma 'Vjerujem u anđele'. Alma je na kćerin grob dodala i svoju fotografiju uz godinu rođenja te je ostavila prazno mjesto za godinu smrti.

Podsjetimo, Dolores je rođena u Šibeniku 1981. godine. U rodnom gradu je završila jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i Glazbenu školu Ivana Lukačića, gdje je pohađala satove glasovira, gitare, solo pjevanja i dirigiranja. Apsolvirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u nizu televizijskih sapunica, kao što su 'Odmori se, zaslužio si', 'Dobre namjere', 'Zauvijek susjedi' i 'Zakon ljubavi', te u nekoliko domaćih filmova. Posljednju ulogu ostvarila je u seriji 'Ruža vjetrova', u kojoj se zbližila s kolegom Matavuljem.