Kako danas izgleda kći Ive Pukanića? Imala je 17 godina kad je ostala bez oca, 4 godine kasnije izgubila je i majku

Od oca je naslijedila ljubav prema fotografiji, a s 28 godina upisala je Akademiju dramske umjetnosti.

Petar Glebov

Prije 16 godina na današnji datum ubijen je Hrvatski novinar i urednik tjednika Nacional Ivo Pukanić. Njegova kći Sara Pukanić tada je bila 17-godišnja srednjoškolka, a samo četiri godine kasnije ostala je i bez majke.

Od oca je naslijedila ljubav prema fotografiji, a s 28 godina upisala je Akademiju dramske umjetnosti.

Zeljko Hladika/PIXSELL 

Ubojstvo Ive Pukanića bilo je tema prve prikazane episode 'Dosjea Jarak', koji se na malim ekranima pojavio lani, a project je podržala i Sara koja se tada nakon dugo vremena pojavila u javnosti.

Prva epizoda 'Dosjea Jarak' obrađivala je ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića. Jarak je sa svojim timom rasvijetlio događaje koji su prethodili, ali i uslijedili nezapamćenoj tragediji koja je šokirala Hrvatsku. Serijal je podržala i Pukanićeva sestra Anka.

Zeljko Hladika/PIXSELL 

Sara je prije dvije godine ispričala kako se nosila s preranim gubitkom roditelja.

'Sigurno bih bila samopouzdanija. Ali možda bih isto bila sje*ana. Da su ostali živi, sigurno bih bila ista. Tata me jako razumio. Bili smo dosta slični', rekla je Sara za portal Pukotine.hr.

Sanjin Strukic/PIXSELL 

Andrija Jarak je ispričao kako mu je ovo bio najkompleksniji izazov s kojim se suočio u novinarstvu.

'Radili smo ovo četrnaest mjeseci, Dario Todorović, Marijana Čikić i ja smo, nogometnim žargonom rečeno, ostavili srce na terenu i drago mi je da je priča dobila ovakav epilog. Ovi su ljudi ubijeni u centru Zagreba, a država je rekla da ovo nije teroristički čin. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, posebno zahvaljujem Anki i Sari Pukanić te svim ostalim sugovornicima u dokumentarnom serijalu', rekao je Andrija Jarak.