VIDEO Slavljenička revija povodom 15 godina eNVy rooma

Još jedna kolekcija dočekana s nestrpljenjem

Mateja Vrčković

Velikom slavljeničkom kolekcijom, koja je prošetala galerijama muzeja, pod generalnim pokroviteljstvom zlatarnica ZAKS, modni dvojac eNVy room proslavio je 15 godina uspješnog i izuzetno plodnog modnog stvaranja tijekom kojih je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj modnoj sceni. Dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović veliku će obljetnicu branda, osim revijom, ovjekovječiti i izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt koja svoja vrata otvara 28. listopada, a koja će pomno selektiranim kreacijama publici ponuditi presjek njihovog 15-godišnjeg modnog stvaralaštva.

Mateja Vrčković 

Tijekom 15 godina rada eNVy room je ispričao nebrojeno mnogo modnih priča, njihove kolekcije uvijek su se iščekivale s nestrpljenjem, a oni su svaki puta iznova šarmirali svojom jedinstvenom estetikom kojom bi publiku uvukli u neke nove, posebne svjetove ispunjene vječnom bajkovitošću i romantikom, glamurom i elegancijom. Od samih početaka 2004. godine, svoje su kolekcije prikazivali na revijama koje su uvijek bile pedantno scenografski aranžirane i promišljene kako bi publici ponudile nezaboravan doživljaj, a zbog svega toga eNVy room je ubrzo nakon osnutka 2004. godine privukao pažnju domaće modne struke i publike. Katalog izložbe "U dobru i zlu" Muzeja za umjetnost i obrt navodi kako su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović prvi hrvatski dizajneri koji su kreirali ciljanu i osmišljenu kolekciju vjenčanica. Bridal kolekcije već dugi niz godina čine neizostavni dio rada modne kuće eNVy room, a svake godine ponuda biva nadopunjena s 50 ili više novih modela. Osim hrvatskih medija, o dizajnerskom su dvojcu svjedočile i stranice rujanskog izdanja britanskog Voguea 2014. godine, a eNVy room vjenčanica zablistala je nedavno i na stranicama magazina Brides ikonične izdavačke kuće Condé Nast.

Mateja Vrčković 

Za proslavu uzbudljivih 15 godina rada, eNVy room je publici Muzeja za umjetnost i obrt servirao slavljeničku kolekciju koja odiše glamurom i dekadencijom osamdesetih, ali i damskim, raskošnim i grandioznim siluetama nadahnutima Viktorijanskom erom. Limitirana kolekcija od 30 modela, poput svojevrsnog hommagea, sastavljena je od mnogih prepoznatljivih lajt motiva koji čine neizostavni dio eNVy room estetike poput velikih mašni i volana, eksperimenata s volumenom ili pak suprotnosti prozirnih i punih materijala, nježnosti i odvažnosti, tame i svjetlosti, zatvorenosti i izazovnosti... Svaki look kolekcije upotpunio je predivan nakit s potpisom zlatarnica ZAKS inspiriran tradicionalnim hrvatskim nakitom. Rapsodija silueta i bezbroj pedantno promišljenih detalja u kombinaciji sa zanimljivim kontrastima i povijesnim referencama, te čarobnim materijalima poput lepršavog lamea, svilenog satena i romantične čipke iskrojili su jedinstvenu modnu priču za pamćenje. 

eNVy room revija  YouTube

Video: VTS Video Production