Nitko nije znao kako izgleda, a promijenio je svijet stila

Napokon izašao dokumenarac o modnom geniju koji nikada nije pokazao svoje lice jer komunicira… rukama

Profimedia

Iako ga modna scena slavi kao jednu od najvažnijih osoba u svijetu mode, 63-godišnji dizajner Martin Margiela uspio je svoj privatni život potpuno odvojiti od profesionalnog do te mjere da se jedva zna njegov datum rođenja.

Profimedia 

S publikom i javnosti je komunicirao isključio kroz vlastiti rad, ali od 10. travnja ljubitelji njegovog djela, ipak mogu saznati nešto malo više o ovom “nevidljivom čovjeku mode” kroz dugometražni dokumentarni film “Martin Margiela: In His Own Words” koji je dostupan na digitalnim platformama.

Profimedia 

Reiner Holzemer je čovjek iza filma koji je uspio nagovoriti Margielu da se otvori o svojoj potrebi za anonimnošću i želji da nastavi raditi ono što radi najbolje – modne kolekcije. U filmu Margiela i dalje ostaje posve skriven, a jedino što je dopustio da snimateljska ekipa zabilježi jesu ruke koje simbolično predstavljaju najvažniji alat svakog dizajnera. 

Priča o Martinu Margieli  YouTube

Tijekom svih godina  plodnog modnog stvaranja, Martin nije dao nijedan intervju, niti se ikada poklonio publici provirujući iza zavjese nakon uspješne revije, a jedina fotografija koja postoji u virtualnom svijetu i koju je 1997. godine snimio Marcio Madeira, nikada nije autorizirana. Nije li to fantastično?

Profimedia