Glumica i kreativni genij udruženi lansirali modnu kuću u novu eru

Zahuktao se njih vlak prema modnom zvjezdanom nebu

Profimedia, Instagram, screenshots

Zašto je Rosie Huntington-Whiteley savršena ambasadorica? Modna kuća Bottega Veneta ima uistinu najbolje neslužbeno zaštitno lice Njemački dizajner i kreativac Thomas Maier do prije nekoliko je godina dominirao ateljeom modne kuće Bottega Veneta, bazirane u talijanskom gradu Vincenza, smještenom nešto iza Venecije prema Veroni. U srcu regije Veneto producirao je neke od najljepših kolekcija na Apeninskome poluotoku koje su, zbog izvanrednog zanatstva i kvalitete materijala korištenih u izradi, postale prava mala tajna brojnih influencerica diljem svijeta. Ultimativni, klasični komadi s pomakom, koje ne definiraju trendovi, ono su što je ovaj brend činilo toliko posebnim.

Profimedia, Instagram, screenshots 

No upravo zbog toga i osjećaja ekskluzivnosti na sceni (u prijevodu – stabilni, ali  manji profiti za vlasnika), prije dvije i pol je godine došlo do velike promjene u ateljeu. Thomas Maier napustio je svoju funkciju, dok je njegov nasljednik postao Britanac velike karizme i trendseteskog potencijala, Daniel Lee.

Nakon što je radio za Balenciagu i Maison Margiela, kao i za kuću Donna Karan, diplomac londonskog Central Saint Martinsa pronašao je novi dom u talijanskome brendu kojeg je osnažio iznutra, kao i pripremio za novu eru.

Profimedia, Instagram, screenshots 

U svega nekoliko kolekcija, uspio je podignuti Bottegu iz tišine te se nametnuo kao jedan od najboljih dizajnera svijeta accessoiresa i cipela u industriji luksuza. Svega nekoliko linija bilo je potrebno da Daniel osmisli seriju ‘it’ torbica koje su ubrzo preplavile svijet onih koji si ih mogu priuštiti.

Profimedia, Instagram, screenshots 

Dati desetak ili više tisuća kuna za malenu kožnu torbicu mogu samo rijetki sretnici, a jedna od njih svakako je i Rosie Huntington-Whiteley, inače prijateljica britanskog dizajnera i jedna od njegovih muza. Rosie se na društvenim mrežama nametnula kao najbolja ambsadorica novog stila Bottege Venete, a ubrzo je pokrenuta i Instagram profil @newbottega koji na najbolji način sumira sve trendove koje proizvodi tim ovog kreativnog genija.

Profimedia, Instagram, screenshots 

Daniel ima svega 36 godina i ispred njega zasigurno je još mnogo uspjeha,
posebice ako se okruži s poznatim licima poput Rosie. Upravo ona ima jedan od
najboljih stilova svijeta modne industrije – elegantna, sofisticirana i tako lijepa,
naprosto savršena plavuša, pravi je magnet za publiku diljem svijeta, a time i za
onu Bottege Venete.