Ako volite oversized siluetu, ruski brend Monochrome će vas oduševiti!

Streetwear brend iz Moskve koji svoje poslovanje temelji na održivosti i etičnosti

Monochrome

Za vrijeme „ stay at home“ perioda, svi smo se navikli nositi udobne trenirke i sweatshirte. Iako taj period nitko neće pamtiti po dobrome, nekim je brendovima, koji su već otprije slijedili comfy, udobnu estetiku, ipak pružio priliku da se predstave većem broju korisnika i povećaju popularnost, piše Elle.hr. Jedan od njih svakako je ruski streetwear brend Monocrome, kojeg su u lockdown periodu često nosile brojne fashionistice, poput Emili Sindlev, Caro Daur ili Leonie Hanne.

Brend svoj modni izričaj temelji upravo na oversized silueti, udobnosti i streetwear estetici, pa nije niti čudno da su u vremenu boravka kod kuće mnoge od njih svoje stylinge upotpunile Monochrome trenirkama, sweatshirtima i T-shirtima. Osnovan 2016. od strane bračnog para Alise Boha i Nikolaya Bogdanovicha (ona je poznata ruska celebrity stilistica), u svojim kolekcijama nude uniseks modele proizvedene od organskog pamuka, ili miksa pamuka (minimalno 80%) i tehnoloških materijala poput lycre.

Profimedia 

Za razliku od brojnih modnih marki koje proizvodnju sele u zemlje jeftine radne snage kako bi smanjili troškove i povećali dobit, Monochrome svoje komade šije u lokalnoj tvornici u Rusiji, nudeći radnicima povoljne radne uvjete i ugodnu radnu atmosferu. Kolekcije ne rade sezonski niti u velikim količinama, već na temelju waiting lista i prednaručivanja, kako ne bi proizvodili prevelik broj komada i time stvarali nepotrebne zalihe kojim bi potencijalno zagađivali planetu.

Profimedia 

Osim već spomenutih trenirki koje ćemo nositi kad zahladi, ljetna kolekcija donosi i zgodne kompletiće raznih boja, baš pogodne za trenutne vruće dane, te posebnu suradnju s brendom PANTONE, u vidu komada koji dolaze u službenoj boji 2020. : Classic Blue 19-4052.

Ako ste se zaljubili u komade brenda te tražite odgovorno proizvedeni streetwear odličnog dizajna, proizvode možete nabaviti preko webshopa brenda- monochrome.ru.