Glumica plažom prošetala u 'it' badiću

Badići od sjajne tkanine lureks nova su fascinacija brojnih zvijezda

Profimedia Diane Kruger

Kada smo pomislili da smo vidjeli sve, modna nas industrija ponovno uspije iznenaditi. Ovaj je put riječ o kupaćim kostimima koji su svake godine sve zanimljiviji, ali i uistinu modno sve ekstravagantniji, posebice kada je riječ o komadima u kojima se samo fotografirate na odmoru i pritom ne ulazite u more, rijeku ili jezero.

Naime, trenutno jedan od većih trendova na plažama su kupaći kostimi od lureksa, tkanine koja je iznimnu popularnost imala tijekom 80-ih godina 20. stoljeća, kada su brojni dizajneri od upravo tih sjajnih niti proizvodili bluze, suknje i haljine. Pravi bum Lurex mode došao je kada je sjajni materijal postao obavezan za disko. Sjajna nit bila je prisutna u elegantnoj odjeći za djecu i šalovima za starije osobe, postala je neizostavan atribut zabave i bila je prisutna na uredskim bluzama i muškim košuljama, tekstil s lureksom također se koristio za torbe i kao materijal za presvlake.

Srebrni i zlatni sjaj stvorili su vrlo ekspresivne optičke efekte na tijesnim pletenim bluzama i haljinama, oživljenim zimskim šeširima i toplim šalovima, učinili vitke noge pokrivene u tajicama zlatnom iskrom.

Profimedia  Diane Kruger

Sada se lurex 'došuljao' i u svijet kupaćih kostima, a najbolji primjer za to je modna insajderica, 44-godišnja glumica Diane Kruger. Dok se odmara s partnerom i kćeri na plažama Malibua, Diane se pred paparazzima prošetala u atraktivnom, višebojnom izdanju u kojem nije mogla proći nezapaženo.

Premda kupaći kostimi od lurexa nisu najpraktičniji, svakako su stylish i gotovo pa savršeni za fotke za društvene mreže na kojima će vam drugi pozavidjeti. Ako vas, naravno, to veseli. 

Na Instagramu već neko vrijeme kruže objave u kojima brojne modne odlikašice pokazuju svoje najbolje lureks lookove, a na vama je da odlučite kako ćete shvatiti ovaj trend. Kao nešto nužno ili nešto potpuno nepotrebno.