DONOSIMO POVOLJNIJA RJEŠENJA 'Ukradite' stil prve dame SAD-a

Klasika je njezin adut

Profimedia

Prva dama SAD-a, 67-godišnja Jill Biden, ubrzo nakon pobjede njezinog supruga na američkim predsjedničkim izborima, ušla je u fokus javnosti. Ta pristupačna, inteligentna i energična profesorica uzor je svojim studentima, ali i ženama diljem svijeta kada su u pitanju životne tragedije.

Osim u pogledu karaktera i životne borbe, Jill će sada neminovno biti i na 'tapetu' kada je u pitanju njezin modni odabir. U tom slučaju vrijedi ona 'klasika je uvijek klasika i nikad ne izlazi iz mode'. Izgleda da se tom parolom vodi i prva američka dama, a mi smo pronašli slične modele haljina, blejzera, sakoa i sandala kakve nosi 67-godišnja Jill. 

Profimedia 

 Slična haljina otvorenih ramena, kakvu nosi supruga Joea Bidena, dostupna je u Zari u crnoj varijanti, a cijena joj je 299,90 kuna.

Zara Screenshot 

 Mornarsko plavi blejzer koji odiše klasikom također je čest izbor prve dame SAD-a.

Profimedia 

 Tražite li sličan model, dostupan je u Zari  za 499,90 kuna.

Zara Screenshot 

 Midi haljine dužine do ili ispod koljena, također su čest odabir 67-godišnje profesorice engleskog jezika.

Profimedia 

 Poželite li u klasiku unijeti dašak modernog, predlažemo sličnu haljinu iz Zare, ali od umjetne kože. Cijena joj je 299,90 kuna.

Zara Screenshot 

 Još jedan sako, ovog puta petrolej plave boje, Jill Biden iskombinirala je s istobojnom haljinom.

Profimedia 

 Savršeno joj stoji, moramo priznati, a za vas smo pronašli sličan model iz Zare za 399,90 kuna.

Zara Screenshot 

 Za vrijeme predsjedničke kampanje prošle godine, Jill se često pojavljivala u haljinama cvjetnog uzorka. Uvijek je pritom pazila da budu midi dužine, ali nije se libila istaknuti lijepu figuru.

Profimedia 

 Ako ste i vi u potrazi za haljinom s cvjetnim printom, pronašli smo u Zari model koji će zasigurno biti hit ovog proljeća, a košta svega 299,90 kuna.

Zara Screenshot 

Inače, životni put prve dame SAD-a nije bio nimalo lagan. Najstarija među pet sestara, morala je biti uzor drugima, a nakon završetka srednje škole upisala je studij modnog dizajna u Pennsylvaniji. Uskoro je shvatila da to ipak nije za nju, udala se za tadašnjeg dečka Billa Stevensona i zajedno su krenuli na Sveučilište Delaware. Različite životne želje dovele su ih do raskida braka, a Jill je završila fakultet i počela raditi kao učiteljica engleskog jezika u državnim školama, ali i u psihijatrijskoj bolnici za djecu. Stekla je dva magisterija, jedan iz čitanja, a drugi iz područja engleskog jezika i književnosti.

Petnaestak godina kasnije završila je doktorski studij iz područja odgojnih znanosti, a u međuvremenu se udala za Joea Bidena 1975. godine. Novi američki predsjednik tada je bio samohrani otac dvoje djece, budući da su mu supruga Neilia i jednogodišnja kći Naomi poginule u prometnoj nesreći. Joe Biden bio je potpredsjednik SAD-a u vrijeme Obame, ali ona je ipak zadržala svoj posao profesorice, što je bio svojevrsni presedan u američkoj povijesti. Jučerašnjom inauguracijom njezina supruga, Jill Biden radit će dva posla – ostaje profesorica engleskog jezika na fakultetu i obnašat će dužnosti prve dame Sjedinjenih Američkih Država.