TKO TU KOGA KOPIRA? Modni okršaj između Letizije i Maxime

O njihovim se kombinacijama oduvijek pričalo

Profimedia

Članice su kraljevske obitelji, ali pozornost javnosti često privuku svojim modnim izričajem. Nerijetko su brojne dame različitih kraljevskih obitelji prozvane ikonama stila, ali usudimo se reći da u tome prednjač dvije - španjolska kraljica Letizia i nizozemska kraljica Maxima. Da imaju sličan ukus, potvrdile su nedavno i to pojavljivanjem u identičnoj haljini u razmaku od nekoliko mjeseci. Riječ je o crvenoj haljini s potpisom španjolskog brenda Massimo Dutti. 

Profimedia 

Profimedia 

Iako su je svojevremeno prozvali kraljevskom modnom edukatoricom, španjolska kraljica kao da je izgubila ideje. Prije nekoliko se dana pojavila u crno-crvenoj kombinaciji koja je naizgled djelovala veoma jednostavnom, a kada je skinula kaput, otkrila je zanimljive izreze koji su ovaj model haljine učinili veoma zavodljivom. Tada nema tko nije okrenuo pogled upravo prema njoj. Haljini je prirodala štikle u istom tonu brenda Lodi.

Izgleda da je inspiraciju, neki bi rekli i želju za kopiranjem, pronašla kod nizozemske kraljice Maxime. Ona je istu haljinu nosila u listopadu prošle godine. Za razliku od Letizie, ona je kombinirala haljinu s kaputom u istoj boji, s potpisom Oscara de la Rente, crvenim čizmama i torbom u istoj boji. 

Profimedia 

Inače, za razliku od britanske kraljevske obitelji, ove su kraljice (kada je riječ o modi) dosta opuštenije i ležernije. Kada pomislite na članove kraljevske obitelji, vjerujemo da ih zamišljate u svojim glamuroznim haljinama, velikim šeširima, u potpunosti sređene. Ipak,  Maxima je u nekoliko navrata razbila predrasude prema kraljevskoj obitelji. Tako je prošlog kolovoza uhvaćena u bikiniju tijekom odmora na Mykonosu i ako je suditi po fotografijama, bezbrižno je uživala na plaži u društvu obitelji.