Što je arhitekt za imidž i kako mi može pomoći izgraditi stil i karijeru?

Kada Law Roach, samoprozvani arhitekt za imidž, osmišljava lookove za svoje klijentice, među kojima su Zendaya i Celine Dion, ne pita se što izgleda dobro zajedno već - što će ih pretvoriti u modne ikone?

Profimedia

Da bi netko postao traženi stilist zvijezda, treba početi od nule te se uspinjati u industriji radeći godinama za druge kao pripravnik, što si rijetko tko može priuštiti jer zahtijeva financijsku stabilnost koja će ti to omogućiti, zaključio je Law Roach, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih stilista A-list celebova, čiji je karijerni put bio ipak drugačiji, piše Elle.hr.

Profimedia 

Počeo je pohodeći buvljake i second-hand trgovine s bakom i preprodajući odjeću svojim modno osviještenim prijateljicama. U LA-u je otvorio second-hand trgovinu Deliciously Vintage, koja je, nakon posjeta Kanyea Westa i horde paparazza u pratnji, postala popularno odredište fashionistica. No sudbonosan susret za Lawa Roacha bio je onaj sa Zendayom prije 10-ak godina, koji je oboma donio velike karijerne promjene. Disneyevu zvijezdu prvi je puta odjenuo za premijeru Never Say Never Justina Biebera, a zatim su nastavili suradnju kojom je Zendayi pomogao da postane svjetski poznata glumica. U početku, dok je još bila relativno nepoznata, odijevao ju je u komade koje su poznatiji celebovi već nosili, s namjerom da završi u rubrikama ‘Who Wore It Better’ te je na taj način njena popularnost rasla.

Profimedia 

Kasnije, modni odabiri postali su sve odvažniji, poticali su rasprave, pričali priče… Za dodjelu Oscara 2015., Zendaya je nosila svilenu haljinu Vivienne Westwood i ‘dreadlockse’, izazvavši neke (prikriveno) rasističke izjave poput ‘miriše na patchouli i travu’ holivudskih voditelja i komentatora, što je potaknulo brojne rasprave o predrasudama, percepciji kose i frizura Afroamerikanaca i o tome što je primjereno za Oscare. Kada se Zendaya pojavila na Met gali s temom campa, Roach je bio dobra vila koja je pomogla Disneyevoj princezi da zatvori jedno poglavlje i transformira se u ozbiljnu glumicu i modnu ikonu.

Profimedia 

Njihova višegodišnja suradnja prerasla je u prijateljstvo i novi oblik rada, pa je Law Roach, kojeg Zendaya smatra vizionarom, co-kreativni direktor njezina brenda Daya by Zendaya, a bio je i kostimograf za najnoviji film Malcolm & Marie, u kojem je želio naglasiti da je dječja zvijezda odrasla, da je sexy i moćna žena.

Profimedia 

No Zendaya nije jedina slavna klijentica kojoj je Roach pomogao kreirati novi imidž. 2016. godine Celine Dion je doslovce preko noći od glazbene dive koja češće promaši u modnim odabirima postala modna ikona. Nakon 45-minutnog intervjua pozvala ga je u Pariz gdje je stilizirao njezine street style lookove, a kasnije je radio i na njezinim scenskim outfitima. Pokazavši svoju duhovitu crtu u Vetements hoodici sa slikom iz Titanica, Celine Dion krenula je u novo modno poglavlje i postala rado viđena gošća u prvim redovima modnih revija.

Profimedia 

Ono što radim slično je radu arhitekta. Istraživanje, izrada nacrta, traženje materijala… samo što ja radim s odjećom, nakitom, kosom i makeupom’, objasnio je Law Roach termin arhitekta imidža koji preferira u odnosu na termin stilist, smatrajući da je dovoljan jedan ubojiti look da nekoga pretvori u viralnu senzaciju.

Profimedia 

Među njegovim klijenticama su i Priyanka Chopra, Tiffany Haddish, Anne Hathaway i Tom Holland, no osim rada sa celebovima, pojavljivao se i kao sudac u TV showovima America’s Next Top Model i Legendary, od kojih potonji istražuje vogueing i ‘ball’ kulturu LGBT zajednice.

Pravi je radoholičar i obožava to što radi, jer voli pomagati ženama da se osjećaju lijepo, da otkriju novo držanje i hod, a iz njegova pristupa koji uvijek ima neki plan i priču iza pojedinog looka vidljivo je da imidž pažljivo promišlja, u čemu leži tajna transformacija njegovih klijentica.