TRENUTNO IM NEMA RAVNIH Dvije glazbene heroine i dva različita modna stila

Zvijezde svjetske glazbene industrije Billie Eilish i Dua Lipa stilski ne mogu biti oprečnije - upravo ih to čini toliko posebnima u očima milijuna obožavatelja koji, osim što pjevuše njihove hitove, strastveno kopiraju i njihove lookove

Profimedia

Unatoč epidemiji koronavirusa te sveopćem izostanku druženja, partyja i fizičkog kontakta, industrija pop glazbe nije na pauzi. Koncerata i nastupa nije bilo više od godinu dana i budućnost takvog uživanja u glazbi još je neizvjesna, no najsjajnije zvijezde svjetske scene nisu stale. Štoviše, mogu se pohvaliti novim projektima u sveopćem manjku noviteta. Lady Gaga tijekom povijesne prošle godine predstavila je aktualni album ‘Chromatica’ i osvojila ljubitelje plesne glazbe, nezaustavljiva kantautorica Taylor Swift zaronila je u svijet indie produkcije i trijumfirala albumom ‘Folklore’, a Dua Lipa i Billie Eilish, dvije najslušanije glazbenice na radiju i streaming servisima, jednostavno su dominirale i pomele konkurenciju u svakom smislu.

Profimedia 

Potpuno različite u glazbenom i stilskom izričaju, osvojile su svijet serijom hitova koje i danas pjevuše milijuni njihovih obožavatelja diljem svijeta. Britanka albanskih korijena s Kosova, 25-godišnja Dua, rasplesala ih je nevjerojatnom tranzicijom iz prilično plošne pop glazbenice u zaigranu retro junakinju. Albumom ‘Future Nostalgia’, čiju je objavu gotovo odgodila zbog pandemije u proljeće 2020. godine, osvojila je glazbene ljestvice. Neposredno prije njegova izlaska albuma, Dua je kontaktirala Lorenza Posocca, stilista i kreativca s londonskom adresom, kako bi joj osmislio nastupe i odjevne kombinacije za videospotove i crveni tepih. Ta se odluka pokazala fantastičnom jer su upravo njezini lookovi postali ono što čini razliku.

Profimedia 

Lorenza su tijekom 2019. utjecajni britanski glossy magazini istaknuli kao jednog od utjecajnijih stilista svoje generacije, a on je svoj seksi stil sjajno prilagodio Dui koja nikada nije izgledala bolje. Kao pripadnica stylish generacije, primjerice kasnih 70-ih, s dozom retro štiha i odvažnog seksepila, Dua danas nosi kostime koje po mjeri za nju izrađuje Donatella Versace, pod budnim okom spomenutog stilista. Njihova suradnja nastavila se i na nedavno održanoj dodjeli nagrada Grammy, kada je Dua imala uvjerljivo najbolji nastup večeri i promijenila tri kostima tijekom jednog nastupa.

Profimedia 

Od potpuno zatvorenog, voluminoznog ružičastog plašta do grudnjaka i gaćica od istog materijala, osvojila je društvene mreže i postala viralni hit. Premda potpuno oprečna Duinoj seksi filozofiji stila, 19-godišnja glazbenica iz Los Angelesa Billie Eilish podjednako je uspješna, ako ne i uspješnija od Lipe. Potpuno skrivena od pogleda znatiželjnika, Billie namjerno nosi široku odjeću kojom skriva obline jer ne želi da je itko prosuđuje po izgledu nego isključivo po talentu i pjesmama.

Profimedia 

Ova je feministkinja sklona odvažnim modnim odabirima kakve za nju pripremaju brendovi Gucci i Burberry. Stilistica Samantha Burkhart, rođena Londončanka koja živi u Kaliforniji, preuzela je kreativno vodstvo nad njezinim stilom i nije pogriješila. Iskustvo koje ima stekla je radeći s klijenticama Katy Perry i Christinom Aguilerom, a upravo je rad s Eilish najviše nadahnjuje jer se potpuno razlikuje od klasične pop heroine. Svoja, drukčija, introvertirana i nesklona pokazivanju, prava je pripadnica generacije Z koja mijenja svije­t. Iz perspektive stila, to je ono što modnoj industriji treba - nova junakinja s pomakom.