Vojvotkinja nosi kraljičine bisere kao počast princu Philipu

Princ William i vojvotkinja od Cambridgea na sprovodu princa Philipa, dostojanstveni i skromni

Profimedia

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha, suprug britanske kraljice Elizabete II., bit će pokopan tijekom subote, 17. travnja, poslijepodne u kraljevskoj kripti dvorca Windsor.

Sprovod je, kako je ranije najavljeno iz ureda za medije engleske kraljevske obitelji, isključivo u obiteljskom krugu zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv koronavirusa. Njegov unuk, princ William, jedan je od prvih koji je došao na sprovod svog voljenog djeda, naravno u društvu supruge Catherine, vojvotkinje od Cambridgea.

Profimedia 

Kako bi odali počast jednom od najistaknutijih ljudi svoje obitelji, kao i pravoj obiteljskoj figuri koja je u sto godina svog života ostavila neizmjeran trag, na sprovod su pristigli dostojanstveni, u crnim izdanjima, po svim pravilima protokola.

Profimedia 

Profimedia 

Catherine je svoje damsko izdanje dodatno oplemenila biserima iz obiteljske, kraljevske riznice nakita s dijamantom u sredini i decentnim šeširom s velom, dok je princ William gospodin u odijelu rađenom po mjeri virtuoznih engleskih krojača te u kaputu, zbog prohladnog dana u Windsoru.

Nakon dolaska u Windsor, princ William stao je iza djedovog lijesa uz brata princa Harryja i Petera Philipsa, sina princeze Anne.