Malo drugačiji street style: Pogledajte šešire sa Kentucky Derbyja

Tanka, šarena, vesela granica između kiča i campa na konjičkim utrkama

Profimedia

Kentucky Derby, poznata američka konjička utrka osnovana davne 1875. svake godine privlači tisuće posjetitelja. Iako je glavni cilj prisustvovanje utrkama i popratnim događanjima, prave zvijezde te prve subote u svibnju su – šeširi, piše magazin Elle.

Profimedia 

Od svog osnutka, kada je na događanje bila pozvana društvena krema, prihvaćen je ‘dress code’ formalne dnevne odjeće. Službena stranica ženama predlaže da se pretvore u ‘southern belles’ i odjenu proljetne haljine ili pastelne kostime te sugeriraju jednostavnije kombinacije koje ne odvlače pozornost od šešira. Šeširi (i fascinatori) su u fokus došli 1960-ih, s pojavom televizije, jer su zanimljiva pokrivala za glavu povećavala šanse da vas zapazi kamera i tako dobijete svoj trenutak slave.

Profimedia 

Smatra se da šeširi na utrkama donose sreću, a svi posjetitelji pozvani su da svojim odabirom izraze vlastitu osobnost. Čini se da Kentucky Derby vrvi zanimljivim i osebujnim karakterima kojima ne smeta biti u centru pozornosti. Omiljeni motiv na šeširima je hipertrofirano cvijeće: ruže, dalije, tulipani, a ove količine obojenog perja ne bi se posramio ni karneval u Riju.

Profimedia