NISU KIM I ZENDAYA IZMISLILE 'MOKRE HALJINE': Žene su ranije zbog njih umirale od upale pluća

Kad pomislimo na 'mokar izgled' među slavnima, vjerujemo da svi prvo pomisle na Kim Kardashian, no ovaj je trend krenuo odavno

Profimedia

Ponovno je 'mokra haljina' uspjela stvoriti pomutnju u modnim krugovima, što ne čudi, pošto je trend 'mokrog izgleda' sve češći na gradskim ulicama, posebice kad se radi o frizurama.

Kad pomislimo na 'mokar izgled' među slavnima, vjerujemo da svi prvo pomisle na KimKardashian. Postoji i veliki razlog zašto.

Naime, ona je 2019. bila glavna zvijezda MetGale u pripijenoj haljini s kristalima zbog koje je izgledala kao da je upravo izašla iz mora, a tom nam prilikom se učinilo da je prva donijela takav 'look' na scenu.

Prije nekoliko dana i glumica Zendaya odjenula je mokru haljinu, no nisu je Kim i Zendaya prve 'izmislile'.

Profimedia 

Ovaj je look bio popularan i u doba MarieAntoinette.

Prema narodnim pričama, žene su ranije potapale haljine u vodu kako bi doista bile mokre zbog mode koja se tada nosila.

Međutim, ništa dobro nije proizašlo iz toga. U velikom dijelu Europe, posebice u Francuskoj, žene su početkom 19. stoljeća umirale od upale pluća jer su nosile mokre haljine čak i po hladnom vremenu.

I Adriana Lima, koja se s novim dečkom pojavila na festivalu u Veneciji, također nije odoljela 'mokrom izgledu' kose 2019. godine.

Profimedia 

Za 36. dodjelu MTV MMA nagrada, Adriana se odlučila za mokre kovrče, šminku i usku prozirnu haljinu s kamenčićima koja je ostavljala dojam 'mokrog izgleda'.

Ipak, kraljica mokrog izgleda današnjice zasigurno je Kim, koja nas je sve osvojila mokrim uvojcima na crvenom tepihu dok je pozirala u midi haljini boje kože. Na nju je dala sašiti dijelove kristala, pa je ostavila dojam kao da s nje padaju kapljice.

Profimedia 

Cilj je bio da Kim izgleda kao da je upravo izašla iz vode, a njezin seksi mokar izgled naišao je na pozitivne reakcije.

Ta se odjevna kombinacija planirala mjesecima, do najsitnijih detalja. I vrijedilo je jer se o njezinoj 'mokroj haljini' pričalo mjesecima.

Međutim, sve je to palo u vodu kad se sinoć na crvenom tepihu u Veneciji pojavila američka pjevačica i glumica Zendaya. Lijepa glumica zablistala je u dugoj haljini boje kože koja joj je prianjala uz tijelo, a zbog materijala od kojeg je izrađena, ostavila je dojam da je mokra. 

Ako ste propustili, pogledajte njen look u našoj fotogaleriji.

Profimedia Zendaya na Venecija Film Festivalu