ODVAŽNA BOJA KOJU ĆEMO VIĐATI SVUGDJE SLJEDEĆIH MJESECI: Izgleda moćno, a stoji i brinetama i plavušama

Moćna plava boja pod nazivom 'cerulean' bit će hit jesenske sezone.

Profimedia

Prema predviđanjima stručnjaka, hladnije mjesece obilježit će specifična nijansa plave koja polako i sigurno osvaja ljubiteljice mode.

Profimedia 

Boja nazvana cerulean plava - posebna nijansa plave privukla je više pozornosti zahvaljujući predstavljanju nove kolekcije modne kuće Balenciaga, a potom je postala aktualna kada se Kim Kardashian pojavila u haljini spomenutog brenda na Vanity Fair Oscar partyju.

Profimedia 

I Jelena Karleuša nedavno je na jednoj rođendanskoj proslavi zablistala u Mugler haljini u cerulean nijansi i dokazala da prati trendove te potvrdila svoj status jedne od najbolje odjevenih dama na regionalnoj sceni.

Cerulean plava spomenuta je i u sceni kultnog filma 'Vrag nosi Pradu', kada lik Meryl Streep — moćna glavna urednica časopisa Miranda Priestly — ne tako suptilno objašnjava povijest iza naizgled prosječne boje Andy, njezino pomoćnici (Anne Hathaway).

Scena iz filma 'Vrag nosi Pradu'  YouTube

Od tog trenutka pa nadalje, ljubitelji filma više nikada nisu mogli zaboraviti specifičnu nijansu plave — zbog čega ne možemo ne primijetiti da se ova boja vraća na velika vrata.

Profimedia 

Ova boja je moderna poput ostalih trendi nijansi, a u stanju je podići raspoloženje te se stoga smatra trendom dopaminskog stila odijevanja.

Iako cerulean nijansa još nije u potpunosti zavladala modnom scenom, brojne trendseterice joj dosad nisu odoljele, a na policama high street brendova lako ćete pronaći mnoge komade u ovoj odvažnoj nijansi plave.