NOSILI SMO IH 90-IH: It djevojke oživljavaju trend čizama koje se savršeno kombiniraju uz haljine

Čizme Dr. Martens ili 'marte' su i poslije 90-ih ostale neizbježan dio jesenskog outfita poznatih trendseterica.

Instagram, Charlotte Olivia

Tko bi rekao da će udobne radne čizme koje je 1945. godine dizajnirao dr. Klaus Martens postati vrhunski modni klasik koji je desetljećima odolijevao svim modnim trendovima, a svoj vrhunac doživio je 90-ih. 

Sigurno ni u najluđoj mašti nije mogao zamisliti da će se njegov glomazni model cipela nositi uz lagane ljetne haljine, kratke hlače, plisirane i midi suknje...

Glomazne čizme već neko vrijeme vladaju gradskim ulicama, a modni znalci ih ističu kao 'must have' i ove sezone. Naravno, high street brendovi, ali i poznate modne kuće, u svoje su kolekcije uvrstile modele sličnog dizajna.

Cool mame vole i poznate dame koje postavljaju trendove, kao što su sestre Hadid, Hailey Bieber, Kendall Jenner, Irina Shayk, Addison Rae, Olivia Rodrigo...

Profimedia Poznate dame u martama

Ova osebujna obuća koja unosi neodoljiv mladenački izgled uistinu je fantastičan dodatak za prijelazno razdoblje i prve jesenske dane.

Legendarne čizme s karakterističnim žutim prošivima svakom outfitu daju dobrodošlu dozu hladnoće i nonšalantnosti, što je savršeno i za jesenske kombinacije koje uključuju ljetne komade poput haljina ili suknji.

Stoga omiljene ljetne haljine i suknje nemojte odmah pospremiti na dno ormara jer ih možete sjajno kombinirati uz neuništive 'marte' i kožne jakne.