KATE MIDDLETON JEDNIM POTEZOM ODALA POČAST KRALJICI I PRINCEZI DIANI: Nosila je detalj koji ima posebnu simboliku

Novopečena princeza od Walesa Kate Middleton svojim modnim odabirom odala je počast pokojnoj princezi Diani.

Profimedia

Kate Middleton (40) puno puta je odala počast pokojnoj majci svog supruga Williama (40), a to je učinila i na povorci s lijesom kraljice Elizabete II.

Novopečena princeza od Walesa za procesiju u kojoj je najdugovječnija monarhinja premještena iz Buckinghamske palače u Westminstersku opatiju, stavila je biserne naušnice pokojne princeze Diane. Riječ je o komadu nakita koji joj je poklonila poznata draguljarska tvrtka Collingwood, omiljena njezinoj obitelji.

Profimedia 

Diana je dobila biserne naušnice prije udaje za Charlesa, a imaju posebnu simboliku jer ih je Kate naslijedila kao i svekrvinu titulu princeze od Walesa. Bile su jedan od omiljenih komada nakita Lady Di koja ih je nosila tijekom svojih turneja po Australiji, Kanadi i Italiji te je snimljena s njima na zabavi Vanity Faira u studenom 1994.

Kate je osim naušnica nosila i biserni broš koji je pripadao kraljici Elizabeti II. Bila je odjevena u crnu haljinu i kaput, a imala je i jednostavni šešir s kojeg je na njezino lice padala mrežica.

Profimedia 

Podsjetimo, danas je lijes kraljice Elizabete II. premješten iz Buckinghamske palače u Westminstersku opatiju. Povorka s tijelom najdugovječnije monarhinje trajala je 38 minuta i predvodio ju je kralj Charles III. sa sestrom, princezom Anne i braćom, prinčevima Andrewom i Edwardom.

Sudjelovali su i kraljičini unuci, prinčevi William i Harry koji su zbog smrti svoje bake nakratko zaboravili međusobne razmirice. Na ulaz u Westminter su stigle i kraljica supruga Camilla, grofica od Wessexa Sophie, princeza od Walesa Kate Middleton i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle.

Profimedia 

Lijes kraljice Elizabete II. bit će u Westminsterskoj opatiji pet dana i svi će imati mogućnost odati joj počast. Kraljica Elizabeta će biti pokopana u kapeli svetog Jurja u Windsoru u ponedjeljak, 19. rujna u lijesu obloženom olovom. Posljednji ispraćaj bi trebao početi u podne po srednjoeuropskom vremenu u Westminsterskoj opatiji u Londonu.