Hrskava panceta savršeno će se stopiti s pahuljastim njokima i mirišljavim pestom od svježeg bosiljka. Ako imate vremena i kuhanje vas opušta, slobodno pripremite domaće njoke. Ako ste u žurbi, kupite paket i završite ručak za samo 10 minuta!
Njoki s pestom i hrskavom slaninom
Sastojci:
15 g svježeg bosiljka
30 g baby špinata
1 žlica naribanog parmezana
3 žlice maslinovog ulja
sok jednog limuna
150 g slanine
500 g smrznutih njoka
sol
Priprema:
Kako biste dobili pesto, stavite bosiljak, špinat, parmezan, sol po ukusu i žlicu maslinovog ulja u blender i kratko blendajte. Nastavite dodavati maslinovo ulje dok ne dobijete pesto glatke teksture. Pesto začinite s limunovim sokom i još soli po ukusu.
Slaninu narežite na male kockice i stavite u hladnu tavu. Upalite vatru na srednje jaku i pržite dok slanina ne postane hrskava, otprilike pet minuta. Izvadite i stavite na papirnate ubruse kako bi se upio višak ulja.
Skuhajte njoke u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju. Kada njoki isplivaju na površinu, ocijedite ih i stavite u tavu. Umiješajte pesto i slaninu, pospite s još malo parmezana i poslužite toplo!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.