Za dozu umjetnosti i u vašoj kuhinju preporučamo vam pripremu palačinki koje se pripremaju uz dodatak začinskog bilja te koje tako postaju idealnom bazom za ukusne nadjeve. Naš je odabir ukusna vege kombinacija s gljivama i špinatom. Ovo je jelo odlično za jesenska druženja, jelo koje dijelom možete pripremit i unaprijed. Krenimo!

Sastojci
140 g brašna
2 jaja
250 ml mlijeka
sol
2 žlice maslaca
malo svježeg vlasca
malo svježeg peršina
malo francuskog peršina
2 do 3 žlice suncokretovog ulja, za pečenje
maslinovo ulje
1 žlica maslaca
1 crvena paprika
1 češanj češnjaka, usitnjen
250 g gljiva po želji
200 g baby špinata
200 g crème fraiche

Priprema
Za palačinke: pomiješajte brašno, jaja, mlijeko, sol, maslac i sitno najsecjkane svježe začinsko bilje. Mutite dok smjesa ne postane glatka. Ostavite da odstoji 10 minuta. U tavu za pečenje palačinki dodajte malo suncekretovog ulja, pa malo smjese te pecite palačinku po palačinku. Pečene palačinke pokrijte aluminijskom folijom kako bi ostale tople.
Za nadjev: u većoj tavi otopite maslac, dodajte maslinovo ulje. Dodajte papriku nasjeckanu na sitne trake, češnjak te očišćene i narezane gljive. Dodajte sol. Miješajte sve dok gljive ne omekšaju, 5 do 7 minuta. Dodajte oprani i posušeni špinat, tavu pokrijte poklopcem. Uz povremeno miješanje kuhajte najdev oko 2 minute, potom dodajte crème fraîche te ostavite da se prožme s povrćem. Dodajte sol, kušajte te po potrebi dodatno začinite. Svaku palačinku najdenite pripremljenim nadjevom, zarolajte te poslužite uz dodatak nasjeckanog vlasca. Dobar tek!

profimedia-0538282862
Profimedia Nadjevene palačinke