Kako se snalazi nakon osvojene Michelinove zvjezdice, u restoranu Draga di Lovrana pokazao nam je chef Deni Srdoč; u rimskom restoranu Il Pagliaccio chef Marina Gaši je razgovarala sa slavnim chefom Anthonyjem Genoveseom, chef Gregorio Mannucci je od Luke Grmovšeka doznao sve o japanskim noževima, Richard Gruica nas vodi na najveći svjetski food festival u Miami, a naš nagrađivani čokolatijer Stiv Kahlina u Ekvador - domovinu kakaa.
Osim brojnih intervjua i reportaža chefovi su nam otkrili su i niz originalnih recepata koji će svima ovu jesen učiniti još ukusnijom. Ovaj put su se pozabavili juhama i varivima. Jelo na žlicu nas grije, vraća u djetinjstvo te daje osjećaj doma i kad smo kilometrima daleko. No što ako se malo poigramo tradicijom? Naši chefovi daju svoj pogled na ova divna, jesenska jela...
Slastičarka Tea Mamut pripremila je moćne čokoladne kolače i slastice te intervjuirala kolegicu Katarinu Bevandu; posjetili smo vinariju Enjingi, priredili još jedan Chef’s Secret Dinner, ovaj put u Villi Hortensia na Lošinju, a legendarni Goran Milić nam donosi Kubu na pladnju.