Hungry Mile otkrio recept za savršeni Dan zaljubljenih

Tko kaže da Valentinovo ne može biti posebno i kod kuće?

Mile Butorac

Iako povodom Valentinova većina sretno zaljubljenih izmjenjuje cvijeće, opće je poznato kako ljubav ide kroz želudac. Jedan od onih koji je pak strastveno zaljubljen u hranu i kuhanje je talentirani domaći 'food bloger' Mile Butorac poznatiji pod imenom Hungry Mile. Riječ je o jednom od natjecatelja kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', koji se nakon sudjelovanja u emisiji okrenuo društvenim mrežama gdje s pratiteljima često dijeli kreacije iz kuhinje, a sada je samo za Story.hr otkrio nekoliko jednostavnih recepata kojima ovu večer možete učiniti posebnom uz malo truda. 

Mile Butorac 

Predjelo: 

Bruschetta
Sastojci:
1 francuz (ili neki drugi kruh)
pesto Genovese
mozzarella
cherry rajčice
maslinovo ulje i bosiljak po želji
Priprema:
– Uključite pećnicu na 200
1. Kruh izrežite na deblje šnite, svaku šnitu premažite žlicom pesta i slažite na pleh
obložen papirom za pečenje.
2. Mozzarellu također narežite i rasporedite po pestu, dodajte rajčice koje ste
prerezali po pola.
3. Pecite oko 10 minuta.
Poslužite odmah, po želji polijte s maslinovim uljem i dodajte listiće bosiljka.

Mile Butorac 

Glavno jelo:

Kotlet s pireom od celera i salatom
Meso:
- 2 veća svinjska kotleta (možete koristiti i neko drugo meso)
za marinadu: sol, papar, malo čilija, ružmarin i ulje.
Priprema:
1. Meso začinite prelijte uljem i ostavite u frižideru do pripreme.
2. Na jako zagrijanu gril tavu stavite odreske, nakon malo više od minutu okrenite i pecite još kratko.
3. Prije serviranja pustite meso da "odmori".
Pire.
- srednja glavica celera
- 2 krumpira
malo mlijeka i maslaca
Priprema:
1. Celer ogulite, manji komad ostavite za salatu, a ostatak izrežite na kockice. Ogulite krumpir i
također narežite na kockice i dodajte celeru.
2. Vodom prekrijte tek malo više od povrća i stavite kuhati. Kad zakuha dodajte soli i papra i kuhajte
dok povrće ne bude mekano.
3. Ocijedite i prvo usistnite gnječilicom, zatim dodajte oko 1 dcl mlijeka i komad maslaca, te sve
dobro povežite štapnim mikserom.
4. Isprobajte i po potrebi još začinite.
Salata:
- miks salata
- mali komorač
- komadić celera
Komorač presjecite na četvrtine i odvojite mu korijen, izrežite ga na tanje listiće, prebacite u zdjelu i
operite pod hladnom vodom. Do serviranja ga držite u vodi da ne potamni, možete dodati i koju kockicu
leda. Očistite onaj komad celera i izrežite na prutiće, dodajte ga komoraču.
Slatu operite.
Pred serviranje ocijedite vodu, te začinite salatu (sol, papar, ulje, aceto ili neki drugi ocat).
Slaganje tanjura:
Na tanjur dodajte dvije velike žlice pirea, i razvucite ih. Na ddrugu stranu rasporedite začinjenu salatu.
Dodajte 'odmoreni' komad mesa i polijte sa sokovima od pečenja.

Mile Butorac 

Desert:

Brownie sa sladoledom
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 80 g kakaa
- 65 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g šećera
- 4 jaja
po želji: 50 g sjeckanih oraha, badema, lješnjaka ili suhog voća
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180°C, pleh obložite papirom za pečenje.
1. Čokoladu i maslac otopite na sasvim laganoj vatri. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu,
svilenkastu smjesu. Maknite s vatre i pustite da se prohladi.
2. Izmiksajte jaja sa šećerom, miksajte dok ne posvijetle i ne postanu gusta. Polako miksajući
ulijevajte mlaku čokoladu.
3. U zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo, lagano umiješajte smjesi jaja
i čokolade.
4. Po želji, na kraju umiješajte orašaste plodove ili suho voće.
5. Izlijte smjesu u pleh, poravnajte površinu i pecite 20-tak minuta. Brownie treba biti malo
ljepljiv i mekan u sredini, nikako ne suh kao biskvit. Kada vidite da su vam površina i rubovi
pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu - ne smije izaći čista, ali ni pretjerano vlažna.
6. Izvadite iz pećnice i ostavite u plehu da se ohladi.
Posluživanje:
Komad brownija ugrijte u mikrovalnoj i dodajte mu kuglicu - dvije sladoleda po izboru. ili na Instagram profilu Hungry Mile

Više recepata potražite na blogu Jedi do mile volje ili na Instagram profilu Hungry Mile

Mile Butorac