Neodoljive slastice u središtu Zagreba

Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko predstavili novu ponudu slastica koje se mogu kušati u boutique hotelu Le Premier

Filip Hofer

Zagrebački boutique hotel Le Premier predstavio je novu ponudu slastica u kojima se može uživati na njihovoj terasi, u restoranu, ali i ponijeti ih kući ili pak naručiti preko Wolta. Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko, koja je u svijet slastica vrlo ozbiljno ušla nakon pobjede u showu 'Tri, dva, jedan – peci!' sjajnom su sinergijom osmislili slastice za prste polizati – poput tortica od jagoda ili malina, moussea od borovnica, nougata, Pavlove tortice sa šumskim voćem, ručno rađenih pralina, slasnih torti, macaronsa i drugih – kojima neće odoljeti niti jedan ljubitelj slatkog.

Filip Hofer  Chef Stefano Cossatini i slastičarka Sanja Sajko

“Inspiriramo se trenutkom, kako nam dođe. U ponudi imamo veganske slastice, ali i bezglutenske torte, koje su sad jako aktualne jer su ljudi dosta osjetljivi na gluten. Sve slastice radimo kao monoporcije što zna biti dosta zahtjevno. Stefano i ja baš smo se našli što se tiče posla, imamo sjajnu sinergiju. Od ovih slastica moj favorit definitivno je Pavlova”, rekla nam je slastičarka Sanja Sajko.

Filip Hofer 

“Koristimo samo vrhunsku čokoladu, svježa jaja, orašaste plodove…, u našoj kuhinji nema praškova za kreme, nerafiniranih šećera i sličnog. U pripremi slastica vodimo računa da su namirnice kvalitetne, svježe i sezonske, pa tako u ovo vrijeme između ostalog pripremamo tri tarta - od jagoda, borovnica i malina, a naša bezglutenska torta punjena je svježim borovnicama“, dodaje Sanja, koja je do dolaska u Le Premier iskustvo stjecala uz najbolje te radila u najpoznatijim hotelima i restoranima. Otkruiva nam i tajnu svoojih savršenih macaronsa – punjeni su kremom od karamelizirane bijele čokolade, a kako bi bili još ukusniji i kako ne bi bili previše slatki u njih obavezno dodaje malo soli.

Filip Hofer 

“Moja filozpofija bazira se na tome da sve radimo sa srcem i ljubavi pa su rezultati sjajni, i slani i slatki. Zaziremo od rutine, dajemo sebe u naš posao. U Le Premieru pratimo svjetske trendove, no još je važnije da ih mi i stvaramo. U našem poslu je iznimno važno biti jedinstven, drugačiji, uz naglasak na vrhunskoj kvaliteti i ukusnim svježim, sezonskim namirnicama. Redovito se čujem s kolegama diljem svijeta, razmjenjujem iskustva sa chefovima iz Italije, Engleske, Francuske i Amerike i svaki dan težim boljem i višem, što je imperativ u našem poslu. Imamo slobodne ruke i svaki dan smišljamo nešto novo”, govori pak chef Stefano Cossatini.