Spicy ramen po receptu Selene Gomez

Potrebna je ljubav za ukusno jelo

Profimedia

Ovog proljeća mlada glazbenica i glumica Selena Gomez počela je snimati vlastiti kulinarski show ‘Selena + chef’ iako o kuhanju nije znala gotovo ništa. I to nije ni skrivala. Od slavnih chefova (u svakoj epizodi gostovao je drugi chef i učio je pripremiti novo jelo), priznaje, puno je naučila. “Prije snimanja nisam znala pošteno skuhati ni tjesteninu. Puno sam napredovala u ovih šest mjeseci, no još je puno mjesta za daljnji napredak. Shvatila sam koliko vremena, truda i ljubavi treba uložiti da biste skuhali ukusno jelo”, kaže Selena, čiji su gosti u emisiji, među ostalima, bili Ludo Lefebvre, Roy Choi i Candice Kumai, koja je Selenu naučila kuhati slasni ramen.

Profimedia 

Sastojci

2 žlice tamnog sezamova ulja
1 žuti luk, sitno sjeckan
2 šalice tanko nasjeckanih shiitake gljiva
2/3 šalice crvene miso paste
¼ šalice tahini paste
2 žlice mirina
8 šalica vode
2 šalice sriracha umaka
2 paketa (oko 300 g) svježih rezanaca za ramen
2 šalice mladog špinata
2 mlada luka, nasjeckana ukoso, na poprečne trakice
2 meko kuhana jaja
sezamovo ulje s čilijem

Priprema

Zagrijte tamno sezamovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, pirjajte povremeno miješajući dok zamiriši i postane proziran, osam do deset minuta. Dodajte shiitake gljive i pirjajte dvije, tri minute povremeno miješajući. Izvadite oko pola šalice gljiva i sačuvajte ih za ukrašavanje. Smanjite vatru, umiješajte miso i tahini pastu te pirjajte dvije minute. Ponovno pojačajte vatru, dodajte mirin da deglazirate lonac pa promiješajte. Dodajte osam šalica vode i dobro promiješajte da se miso pasta rastopi. Pustite da lagano zavrije pa u tu tekućinu umutite sriracha umak dok se potpuno ne rastopi. Maknite s vatre i poklopite da se sačuva toplina. U odvojenoj posudi skuhajte rezance za ramen prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i razdijelite u četiri zdjele. U svaku dodajte jednaku količinu mladog špinata, mladog luka i miso juhe. Ukrasite ostatkom shiitake gljiva i polovicom jajeta te prelijte sezamovim uljem s čilijem.