Brzo i ukusno - malo tko može odoljeti slasnom sendviču, a ako je pritom i zdrav, to je savršena kombinacija. Ne čudi stoga popularnost ovog obroka koji se može jesti u svako doba dana, a za kojim su poludjele slavna Katie Holmes i njezina kći, koju je dobila u braku s Tomom Cruiseom, Suri. U nastavku donosimo recept za sendvič punjen salatom s piletinom u curryju restorana na Manhattnu u kojem majka i kći često jedu upravo ovu deliciju.
Sastojci za 4 do 6 sendviča:
4 otkoštena filea pilećih prsa srednje veličine
2 čajne žličice curryja u prahu
1/4 šalice džema od marelice
1/4 šalice kiselog vrhnja
1/4 šalice majoneze
1/4 šalice sitno nasjeckanog celera
pola luka srednje veličine, sitno nasjeckanog
sol, papar
pecivo po želji
Postupak:
Zagrijati pećnicu na 350 stupnjeva. Pileća prsa prekriti s jednom čajnom žličicom curryja, staviti ih na malo pouljeni papir za pečenje i peći sve dok termometar ne pokaže od 125 do 160 stupnjeva na najdebljem dijelu, ili dok meso ne ostane bez soka. Piletinu pustiti da se ohladi. U međuvremenu u velikoj zdjeli pomiješati ostatak curryja, džem, vrhnje i majonezu. Kada se piletina ohladi, narezati ju na sitne kockice, dodati piletinu i ostatak sastojaka u zdjelu i sve pomiješati. Začiniti po želji i staviti u omiljeno pecivo. Ova salata koju obožavaju Katie i Suri može stajati u hladnjaku do pet dana. Dobar tek!