Održano natjecanje Bocuse d’Or Europe

Na tron europskog natjecanja zasjeli su Norvežani

Bocuse d’Or Instagram

Slavni Paul Bocuse 1987. je ustanovio Bocuse d’Or, jedan od najzačajnijih gastronomskih showova, kulinarsko natjecanje mladih chefova, obećavajućih talenata nacija koji zajedno sa svojim timovima pred publikom i u natjecateljskoj atmosferi u vremenskom periodu od 5 sati I 35 minuta pripremaju dva recepta. Sve to budno prati žiri sastavljen od prestižnih imena svjetske gastronomije kako bi prepoznali najbolje te najboljim kontinetalnim timovima pružili priliku za natjecanje u velikom finalu Bocuse d’Ora.

Bocuse d’Or Instagram 

Na nedavno održanom natjecanju Bocuse d’Or Europe u Tallinnu, u Estoniji, pobijedio je norveški tim predvođen chefom Christianom Andréom Pettersenom. Norveški tim je oduševio ribljom temom naziva "4 seasons in a day" a koja je inspirirana jesenskim okusima djetinjstva chefa Pettersena te temom tanjura inspiriranog prepelicom, namirnicom zemlje domaćina. Norveški tim je oduševio vrsnim kulinarskim vještinama, prezentacijom te kreativnošću I zasluženo ušao u finale planirano početkom lipnja 2021. u Lyonu. Ovogodišnje europsko natjecanje donijelo je drugo mjesto timu Danske koji je do sada već dva puta osvojio Bocuse d’Or svjetsko zlato.